1. HABERLER

  2. SSK

  3. Ne kadar emekli maaşı alırım? Ne zaman emekli olurum? E-Devlet şifrenizi girerek hemen sorgulayın
Ne kadar emekli maaşı alırım? Ne zaman emekli olurum? E-Devlet şifrenizi girerek hemen sorgulayın

Ne kadar emekli maaşı alırım? Ne zaman emekli olurum? E-Devlet şifrenizi girerek hemen sorgulayın

Ne kadar emekli maaşı alırım? Ne zaman emekli olurum? E-Devlet şifrenizi girerek hemen sorgulayın! SGK, SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı için emeklilik şartları nelerdir? Emekliliğine az kalmış vatandaşlar için tüm ayrıntıları derledik. Ayrıntılara haberimizin devamından ulaşabilirsiniz.

A+A-

Emekli olmak için gün sayan vatandaşlar yaş sınırı ve maaş hesaplaması gibi detayları sıklıkla araştırıyor. Ne kadar emekli maaşı alacağını bilmek isteyen vatandaşlar hesaplama yöntemleri hakkında da araştırma yapıyor. SGK, SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı için emeklilik şartları nelerdir? Emekliliğine az kalmış vatandaşlar için tüm ayrıntıları derledik. Ayrıntılara haberimizin devamından ulaşabilirsiniz.

Ne kadar emekli maaşı alırım veya emekli maaşı nasıl hesaplarını gibi sorularınızın yanıtı burada! Emekliliğine az kalan tüm vatandaşların en merak ettiği konuların başında bu soruların yanıtları yer alıyor. Emeklilik gününü heyecanla bekleyen ve hayalini kuran vatandaşlar sizlere vereceğimiz yöntemler ile hesaplamasını yapabilir.

Emekli maaşı hesaplaması nasıl yapılır?

Emekliliği için gün sayan vatandaşların geneli nasıl sorgulama yapacağını bilmiyor. Gün sayısı dolan yaş bekleyen, ya da günü az kalan ve yaşı gelmiş her vatandaş sorgulamasını çok kolay bir şekilde yapabilir. Eğer siz de emeklilik maaşınızı hesaplamak istiyorsanız  http://e.sgk.gov.tr adresi üzerinden yapabilirsiniz. SSK, SGK, 4A, 4B veya 4C üzerinden emekli olacak her vatandaş hızlıca yukarıdaki linke tıklayarak ‘’ vatandaş’’ sekmesi ile sorgulamasını yapabilir. Linke giriş yaptıktan sonra ‘’ Emekli Aylığı ve İkramiye Hesaplama’’ kısmına tıklayarak ilgili sigorta kolunu seçip sorgulama yapmak gerekiyor. Sorgulama yapabilmeniz için ise 3600 gününüzü tamamlamış olmanız gerekiyor. Aksi halde sorgulama ekranına ulaşmanız ne yazık ki mümkün değildir.

Ne kadar emekli maaşı alırım?

4A emekli maaşı net sorgulaması yapabilmeniz için https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/servlet adresine giriş yapabilir ve sorgulayabilirsiniz. Linke tıkladıktan sonra açılan sayfadaki alanları eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra ‘’sorgula’’ kısmına tıklamanız yeterli olacaktır.

Emeklilik gün sayısı sorgulanır?

Emekli maaşı sorgulamasını ise E-devlet üzerinden yapabilirsiniz. E-devlet şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra yine ilgili sigorta hizmetine tıklayarak sorgulama yapmanız mümkündür. E-devlet üzerinden hem sigorta gün sayınızı hem de emekli maaşınızı sorgulamanız mümkündür. 4A hizmet dökümü, 4B hizmet dökümü ve 4c hizmet dökümü detaylarına erişerek sorgulamanızı yapabilirsiniz. Böylece yasalar gereğince toplam gün sayısına bakarak kendi emeklilik gününüze ne kadar kaldığını ayrıntılı olarak hesaplayabilirsiniz.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum