1. HABERLER

  2. NASIL YAPILIR

  3. Nasıl Fit Olunur? Diyet Yapmaya Son! Her Zaman Fit Kalmanın 7 Sırrı!
Nasıl Fit Olunur? Diyet Yapmaya Son! Her Zaman Fit Kalmanın 7 Sırrı!

Nasıl Fit Olunur? Diyet Yapmaya Son! Her Zaman Fit Kalmanın 7 Sırrı!

Diyet yapmak, kaybedilen bir oyundur. Bazı araştırmalar, diyet yapmaya çalışan her 10 kişiden 9’unun başarısız olduğunu göstermektedir. Başarılı bir şekilde diyetini sürdürebilen biri bile, vücudunun ekstra enerji depolama girişimine karşı çetin bir mücadele sürdürür. Aslında, zayıfladıkça metabolizma yavaşlar ve bu da daha fazla kilo vermeyi zorlaştırır.

A+A-

Diyet yapmak, kaybedilen bir oyundur. Bazı araştırmalar, diyet yapmaya çalışan her 10 kişiden 9’unun başarısız olduğunu göstermektedir. Başarılı bir şekilde diyetini sürdürebilen biri bile, vücudunun ekstra enerji depolama girişimine karşı çetin bir mücadele sürdürür. Aslında, zayıfladıkça metabolizma yavaşlar ve bu da daha fazla kilo vermeyi zorlaştırır.

Uzmanlar, yapılan şok diyetlerin ya da detoksların, sağlıklı bir kiloyu korumada uzun vadede iyi bir strateji olmadığı konusunda hemfikir. Peki, diyet yapmadan, şok diyetler olmadan fit bir görünüme sahip olmak ve korumak mümkün müdür? Bu yazıda, her zaman fit kalmanın 7 sırrından bahsedeceğiz!

1.Susuz Kalmayın

Sürekli su içmekten hoşlanmıyorsanız, içerisine tarçın, salatalık, limon ya da çilek dilimleri gibi malzemeler ekleyerek suyunuzu lezzetlendirebilirsiniz. Çoğu zaman, açlık ve susuzluk birbirine karıştırılır.

2016 yılında Amerika’da yapılan bir araştırmada; daha fazla su içen kişilerin gün içerisinde daha az kalori alma eğiliminde oldukları bulundu. Susuz kalmış katılımcılar ise daha fazla şeker, tuz, yağ ve kolesterol almaktadır. Su içmek, bir süreliğine daha fazla kalori yakmanıza da yardımcı olabilir. Bu nedenle, içmeye devam edin.

2. Geceleri 7-8 Saat Uyumayı Hedefleyin

Çoğumuz, tam bir gece uykusu olmadan güne başlayabileceğimizi düşünürüz. Ancak, gerçek şu ki; nüfusun yalnızca  %1’i yedi saatten daha az bir uyku ile gelişebilir. Uyku düzensizliği, sağlıksız yiyecekler atıştırma eğilimini de arttırır.

2013 yılında yapılan bir çalışmada; uyku düzensizliği olan kişilerin yüksek kalorili yiyecekler tercih etme ve diğerlerine göre kilo alma olasılığının daha yüksek olduğu ortaya koyulmuştur.

3. Kahvenizi Sade İçin

Toplumun neredeyse yarısı düzenli olarak kahve tüketiyor. Pek çoğu ise, içerisine şeker, aromalı şuruplar ve krema gibi yüksek kalorili malzemeler ekliyor. Kahvenizi sade olarak tüketmek, haftada 500 kalori daha az almanızı sağlar. Ayrıca; bu kalorilerin yarısından çoğu şekerden geldiğinden, insülin direnci ve şeker hastalığı riski de azalmış olur. Şeker ve şekerle yüklü malzemeleri rafa kaldırmak, kalori alımını azaltmanın en kolay yollarından biridir.

4. Çantanızda Sağlıklı Atıştırmalık Taşıyın

Yapılan çalışmalar; öğle yemeğini geç yiyenlerin ya da öğünler arasında çok uzun saatler olanların, daha sık yemek yiyenlere göre daha fazla kalori aldıklarını göstermektedir. Aç olduğunuzda, vücudunuz açlık moduna geçer ve açlık hormonlarının üretimi artar. Bu da, bir sonraki öğünde daha fazla yemek yemenize neden olur. Aşırı yemek yemekten korunmak için, çantanızda daima sağlıklı bir atıştırmalık seçeneği bulundurun.

5. Bir Öğünde Sadece Bitkisel Beslenin

Etsiz beslenmenin faydalarından yararlanmak için vejetaryen ya da vegan olmak zorunda değilsiniz. Haftada 1 gün ya da günde 1 öğün tamamen bitkisel kaynaklı beslenmeyi deneyin. Yüksek proteinli bitkisel bir öğün yemek, daha sonraki öğünde %15 daha az kalori alma eğiliminde olmanızı sağlayacaktır.

6. Tabağınıza Özenin

Tabağınızın güzel görünmesini sağlamak; onu daha renkli ve taze sebzelerle doldurmanızı sağlayabilir. Ayrıca, yemeğin tadının daha iyi olmasını bile sağlayabilir. Yapılan bir araştırmada; kişilerin yemek hazırlamak için zaman harcamaları durumunda, o yemekten daha yüksek bir tatmin yaşadıkları bulunmuştur.

7. Light Yiyecek ve İçeceklerden Uzak Durun

“Light” yazılı ürünler, diyet yaparken basit bir çözüm gibi görünebilir. Ancak, bu pazarlama hilelerine kapılmayın. Bu yiyecek ve içecekler, genellikle yapay tatlandırıcılar ile yüklüdür. Şekerli versiyonlara göre daha az kalori içerseler de, bu alternatiflerin kilo alımını engellediğine dair de bir kanıt yoktur. Ayrıca, çoğu insan, bu light yiyecekleri daha sağlıklı göründükleri gerçeğiyle birleştirdiğinden, daha fazla tüketme eğiliminde olabilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.