1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Nakit para destekleri müjdesi geldi! Başvuranlara anında 2000 TL ödeme tek seferde yapılacak…
Nakit para destekleri müjdesi geldi! Başvuranlara anında 2000 TL ödeme tek seferde yapılacak…

Nakit para destekleri müjdesi geldi! Başvuranlara anında 2000 TL ödeme tek seferde yapılacak…

Yüz binlerce vatandaşı çok yakından ilgilendiren gelişmeler gelmeye devam ediyor. Başvuran herkes için tek sefer içerisinde en az 2 bin TL ye varan ödemeler yapılacak. Başvuru süreçleri online bir şekilde e devlet aracılığı ile meydana gelecek. Yaşanılan bu zorlu süreçler içerisinde başvurular için ek zaman verildi ve zamanlar uzatıldı. Anlık olarak nakit ihtiyaçları olan vatandaşlar anında istedi

A+A-

Yüz binlerce vatandaşı çok yakından ilgilendiren gelişmeler gelmeye devam ediyor. Başvuran herkes için tek sefer içerisinde en az 2 bin TL ye varan ödemeler yapılacak. Başvuru süreçleri online bir şekilde e devlet aracılığı ile meydana gelecek. Yaşanılan bu zorlu süreçler içerisinde başvurular için ek zaman verildi ve zamanlar uzatıldı. Anlık olarak nakit ihtiyaçları olan vatandaşlar anında istedikleri an başvurularını yapabilecekler. Son gelen açıklamaya bakılacak olursa son başvuru tarihi ise 31 Mayıs olarak açıklandı. Geçen yıl mart ayından bu yana ülkemizde kendisini belli eden korona virüs salgın süreçleri içerisinde hükümet kanadından ticaret erbabının yaşanması söz konusundan dolayı yaşanan mali kayıpların telafisi yapılması için sağlanan ciro kayıp destekleribaşvuru süreci en son 31 Mayıs 23:59 tarihine kadar uzatıldı.

2020 Mart ayından beri ülkemizde kendisini belli eden yeni tip korona virüs salgın durumlarından ötürü dünyanın birçok yeri içerisinde meydana gelen üretim ve tedarik zincirlerinin olumsuz etkilenmesi dikkatleri çekmeye devam ediyor. Salgının ülkemizde de meydana gelmesinin ardından hayata geçmiş olan ekonomik istikrar kalkan tedbirleri ile beraber yapılan muhtelif düzenlemeler sayesinde sağlanmakta olan destekler ile beraber ticaret erbabında meydana gelen kayıpları engellemek için ticaret bakanlığından önemli adımlar gelmeye devam ediyor. Bakanlık aracılığı ile gelen yeni açıklamaya bakılacak olduğu zaman ciro kaybı destekleri üzerinde başvurularını yapacak vatandaşların başvuru süreçleri de en son 31 Mayıs 23:59 tarihine kadar uzatıldı.

Ticaret bakanı Mehmet Muş tarafından gelen açıklamalara bakılacak olduğu zaman yeni tip korona virüs salgını ile beraber ülkemizde en çok olumsuz etkilenmesi ile dikkatleri çeken yiyecek ve içecek hizmetlerinde bulunan işletmeler için geri ödemesiz bir şekilde ciro kaybı destekleri verilmeye devam ediyor. Bunlar için şahsına ait twitter hesabından yaptığı paylaşıma bakılacak olduğu zaman; ‘’ destek süreçlerinden yararlanmak isteyen fakat çeşitli durumlarından ötürü başvurularını yapamayan vatandaşlar için işletmeleren son 31 Mayıs 23:59 tarihine kadar uzatıldı. İstedikleri an bu süreçlere kadar online bir şekilde e devlet üzerinden başvurularını yapabilecekler. ‘’ ifadelerine yer verildi. Bakan Muş tarafından yapılan açıklamalar ile beraber ek olarak Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından esnaf gelir desteği ile beraber kira destekleri için süre uzatımlarının açıklamasına dair ifadelere yer verildi.

Destekler geri ödemesiz ve hibe olacak…

Ticaret bakanlığı tarafından konu ile ilgili olarak gelen açıklamalar sayesinde 5 Şubat 2021 tarihli olan Cumhurbaşkanı kararına göre korona virüs salgın süreçleri ile mücadele eden vatandaşlar için alınan tedbirler kapsamında faaliyetlerinde kısıtlamalara gidilen yiyecek ve içecek gibi alanlar için, katma değer vergi muafiyeti olanlar dikkatleri çekecek. Bunlara ek olarak 2019 yıl takviminden daha önce ya da bu yıl içerisinde işlerine devam edenler, 27 Ocak 2021 tarihi itibari ile olacak şekilde faal mükellefiyeti yer alanlar etkilenecek. 2019 takvim yılı içerisinde ciro ödemeleri 3 milyon TL ve daha altında olmasına rağmen söz konusu olan yıl içerisinde 2020 takvim yılı içerisinde ciroları yüzde 50 ya da daha altında bir oranlarda azalma olan işletmeler için ciro kaybı destek ödemeleri geri ödemesiz bir şekilde hibe desteği niteliğinde verilecek.

Ciro kaybı destek ödemeleri belli oldu…

Yaşanan bu zorlu günler içerisinde hükümet kanadından verilen destek ödemeleri belli oldu. Bu süreç içerisinde verilecek olan tutar 2 bin TL altında az ya da 40 bin TL üzerinde olmayacak şekilde cirolarında azalmalar meydana gelenlerin yüzde 3 oranlarında hesaplamaları yapılacak. Söz konusu olarak yer alan destek için başvuru süreçleri e devlet aracılığı ile yapılırken 19 Şubat 2021 tarihi itibari ile alınmaya başladı. Bu süreç içerisinde meydana gelen uzatım ile ilgili son başvuru için açıklanan tarih olarak 30 Nisan 2021 olarak açıklandı. Ciro kaybı destek ödemeleri bu süreçler içerisinde vatandaşlara destek olmak adına tamamen karşılıksız bir şekilde yer alırken hem hibe desteği niteliğinde olacak hem de geri ödemeleri olmayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.