1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Nakdi anlamda zorluk çekenlere müjde: Karşılıksız ve geri ödemesiz olarak anlık 5 bin TL ödeme için kefil, şart ya da evrak yok! Başvuru süreci başladı…
Nakdi anlamda zorluk çekenlere müjde: Karşılıksız ve geri ödemesiz olarak anlık 5 bin TL ödeme için kefil, şart ya da evrak yok! Başvuru süreci başladı…

Nakdi anlamda zorluk çekenlere müjde: Karşılıksız ve geri ödemesiz olarak anlık 5 bin TL ödeme için kefil, şart ya da evrak yok! Başvuru süreci başladı…

Geri ödemesiz, karşılık olmadan verilen 5 bin TL ödeme hesaplara yatmaya başladı. Bunun için illa kefil, şart ya da evrak hazırlama şartları da olmuyor. Para yardımlarıalabilmek içi aranan şartlar belli oldu.

A+A-

Geri ödemesiz, karşılık olmadan verilen 5 bin TL ödeme hesaplara yatmaya başladı. Bunun için illa kefil, şart ya da evrak hazırlama şartları da olmuyor. Para yardımlarıalabilmek içi aranan şartlar belli oldu.

Yaşanan zorlu günler içerisinde ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar için hükümet kanadından destekler gelmeye başladı. 5 bin TL olarak verilen destek ödemeleri sosyal medya içerisinde büyük yankı uyandırmaya başladı. Bu noktada başvurular e devlet üzerinden yapılacak ya da kaymakamlıklar aracılığı ile başvurular olacak. Bu vatandaşlar için 5 bin TL yardım ödemeleri gelecek. Birçok farklı alanda verilecek olan destek ödemelerinden yararlanmak için yazılı bir şekilde başvuru adımlarının yerine gelmesi gerekiyor.

Geri ödemesiz ve karşılıksız olarak verilecek 5 bin TL ödemeler geliyor. Bu haber vatandaşların bir süre de olsa rahat etmelerine yardımcı oldu. Bazı vatandaşlar bu durumlardan haberdar olmadıkları için şu an hala yardımları alabiliyor. Fakat bu süreçlerde ev yapanlardan fatura ödemek konusunda yeni eşya almak isteyenler için nakdi destek ödemeler verilecek. Maddi durumların yeterli olmadığı anlarda başvuru yapanlar için 40 bin TL ye kadar nakit destek ödemeleri gelecek. Bir yandan da fatura ödemek konusunda zorluk çekenler için 118 TL olan kısmı yine devlet tarafından karşılanıyor. Bunlar için sadece başvuru yapmak da yeterli olacak.

Ev onaranlar için 40 bin TL destek ödemesi…

Korona virüs salgın süreçleri içerisine dar gelirli olan vatandaşların ev yapması ya da onarma durumlarında hükümet kanadından destekler geliyor. Betonarme ev yapımları sırasında 40 bin TL destekler gelirken prefabrik ev yapımları için de 30 bin TL ye kadar destek ödemeleri gelmeye devam ediyor. Bir yandan da ev eşyaları destek ödemleri olarak da 5 bin TL destek geliyor. Aile ve sosyal hizmetler bakanlığı aracılığı ile sunulan nakdi yardımlar için e devlet aracılığı ile başvurular yapılacak.

İhtiyaç sahibi olan vatandaşlar için elektrik fatura desteködemeleri de geliyor. Bir kere başvuru yapılma durumlarında her ay düzenli olarak 118 TL ye kadar destekler geliyor. Fakat bu noktada kişi başlarına düşen gelirim asgari ücretin üçte birinin daha da altında olma şartları aranıyor. Bir yandan da evde yaşamlarına devam eden kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlar için destek veriliyor.

Cihazlara bağımlı bir şekilde yaşamak zorunda olan vatandaşların elektrik faturalarının 200 TL kadar olan kısımları hükümet kanadından veriliyor. Bunlar için kişilerin eğer geçmişe ait biriken borçları da varsa bir kereye mahsus olarak hükümet kanadı tarafından siliniyor.

Yardıma muhtaç olan vatandaşlar için tüberküloz SSPE hastalıklarından muzdarip olanlar için askılık yardımları verilecek. Bu kişiler için her ay 1658 TL olarak ödemler geliyor. Bir yandan da farklı alanlarda ödeme seçenekleri yer alacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.