1. HABERLER

  2. SSK

  3. Müjde SGK başvuru yapana herkese 33 bin TL para ödüyor! Son Dakika olarak Cumhurbaşkanı resmen duyurdu!
Müjde SGK başvuru yapana herkese 33 bin TL para ödüyor! Son Dakika olarak Cumhurbaşkanı resmen duyurdu!

Müjde SGK başvuru yapana herkese 33 bin TL para ödüyor! Son Dakika olarak Cumhurbaşkanı resmen duyurdu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile SGK'dan karşılıksız ödeme dönemi başladı. Vatandaşlara müjdeli bir haber daha geldi ve bu kez SGK, vatandaşlara büyük destek sağlayacak. Talimat üzerine SGK, başvuru yapan kişilere 33 bin TL nakit destek ödemesi verecek. Bu destek ödemesi tamamen karşılıksız ve geri ödemesiz olacak.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile SGK'dan karşılıksız ödeme dönemi başladı. Vatandaşlara müjdeli bir haber daha geldi ve bu kez SGK, vatandaşlara büyük destek sağlayacak. Talimat üzerine SGK, başvuru yapan kişilere 33 bin TL nakit destek ödemesi verecek. Bu destek ödemesi tamamen karşılıksız ve geri ödemesiz olacak. Sosyal güvenlik kurumuna dilekçe ile başvuru yapanlar, belirli bir şartı yerine getirdikleri takdirde 33 bin TL'lik çeyiz desteği alabilecekler.

SGK tarafından sağlanan 2023 çeyiz parası miktarı, asgari ücrete göre arttırıldı ve 33 bin TL olarak belirlendi. Bu destekle evlenecek genç kızlar, SGK'dan yardım alarak çeyizlerini tamamlayabilecekler. SGK çeyiz parası başvuru şartlarına göre, anne ya da babayı kaybederek ölüm aylığı veya dul ve yetim aylığından faydalanıyor olmak gerekmektedir. Bu şartı taşıyan kız çocuklarına, evlenecekleri dönemde 33 bin TL'lik çeyiz parası verilecektir.

SGK çeyiz parası başvurusu için, sigorta başlangıç tarihi 01.10.2008 ve sonrası olan sigortalılar başvuru yapabilirler. Sadece kız çocukları bu çeyiz parası ödemesinden faydalanabilirken, erkek çocuklar bu ödeme hakkından yararlanamayacaklardır. Başvuru yapmak isteyenler, SGK'ya dilekçe vererek çeyiz parası yardımından yararlanabileceklerdir.

Dul ve yetim aylığı alan kız çocukları, evlilik tarihinden itibaren 5 yıl içinde başvuru yaparak çeyiz parası alabilirler. Ancak bu ödeme sadece ilk evlilikte geçerli olacaktır ve geri ödemesi bulunmayacaktır. Bu çeyiz parası ödemesi, tek sefere mahsus olarak verilmektedir ve asgari ücrete endeksli olarak artmaktadır.

Bu müjdeli haberlerle birlikte, vatandaşların ekonomik durumlarının güçlendirilmesi ve sosyal refahlarının artırılması hedeflenmektedir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile başlatılan bu karşılıksız destek ödemesi, vatandaşlara önemli bir fırsat sunmaktadır ve çeyiz parası olarak kullanılarak evlenecek genç kızlara büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Bu tür sosyal yardımlarla, ülke genelindeki vatandaşların yaşam standartlarının iyileştirilmesi amaçlanmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.