1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Müjde Günlük 60 TL kazanmak için hemen bu başvuruyu yapın!
Müjde Günlük 60 TL kazanmak için hemen bu başvuruyu yapın!

Müjde Günlük 60 TL kazanmak için hemen bu başvuruyu yapın!

Yeni proje ile birlikte vatandaşlar günlük olarak 60 lira kazanabilecekler. Hem de bunun yanında kurs alabilecekler. Kurs alırken bir yandan da günlük 60 lira kazanmak isteyen vatandaşların hemen bu proje için başvurularını yapmaları gerekiyor. Bu dönemde yeni projesiyle vatandaşlara belirli bir dönem için kurs alarak günde 60 lira kazanmalarını imkânı sunuyor.

A+A-

Korona virüs salgını sonrasında milyonlarca vatandaşın işsiz kalmasıyla birlikte İŞKUR projeleri istihdamı korumak adına devam ediyor. Yeni proje ile birlikte vatandaşlar günlük olarak 60 lira kazanabilecekler. Hem de bunun yanında kurs alabilecekler. Kurs alırken bir yandan da günlük 60 lira kazanmak isteyen vatandaşların hemen bu proje için başvurularını yapmaları gerekiyor.

İş bulmanın bir hayli zor hale geldiği şu dönemde İŞKUR yeni projeleri ile istihdamı korumaya yönelik adımlar atmaya devam ediyor. Bu dönemde yeni projesiyle vatandaşlara belirli bir dönem için kurs alarak günde 60 lira kazanmalarını imkânı sunuyor. İşte habere ilişkin olarak diğer detaylar..

Devletimiz korona virüsle mücadele kapsamına vatandaşların mağdur olmaması için Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi kapsamında birçok önemli projelere imza attı. Bunların yanında İŞKUR aracılığıyla yeni meslek programları geliştirdi. Vatandaşlar bu programlara ücretsiz bir şekilde katılırken her derse katıldıkları gün için de devletten para alabilmektedirler. Böylelikle de istihdamı korumaya yönelik atılan bu adımla birlikte vatandaşlar hem kurs alırken hem de para kazanabilirler.

İŞKUR Kurslarına Katılma Şartları ve Ödenen Ücretler

Kurs alarak bir yandan da günlük olarak ücret almak isteyen vatandaşların İŞKUR kurslarına katılmaşartlarını sağlamaları gerekir. Bunun için öncelikli olarak İŞKUR’ da kayıtlarının olması gerekir. Eğer kayıt yoksa bunun için kayıtlarını oluşturmaları gerekir. Başka bir şart ise başvuru yapacak olan kişilerin en az 15 yaşını doldurmuş olmaları.

Ayrıca son 1 yıl içerisinde MEK içerisinde kurs görmemeleri ve alacakları kursu daha önceden hiç almamış olmaları gerekmektedir. Bu şartları sağlayan vatandaşlar kurs için başvuru yapabilirler. Kurslarda ödenecek tutarlar ise meslek gruplarına göre değişmektedir. İstihdam garantili meslekler için 60, geleneksel mesleklerde 40 ve istihdam garantisiz mesleklerde 30 TL günlük olarak ödenmektedir.

İŞKUR Kurslarına Başvuru

İstihdamı korumaya yönelik olarak atılan adımlardan biri olan İŞKUR kurslarına başvuru yapmak isteyen vatandaşlar İŞKUR’ un resmi internet sitesinden ilanlara ulaşabilirler. Gerekli şartları sağlamaları ardından İŞKUR sitesinden başvurularını gerçekleştirebilmektedirler. Böylelikle de makine nakışçısından giysi tadilatçısına ve kesimciye farklı meslek gruplarına yönelik olarak kursları alabilmektedirler.

Kaynak : www.nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.