1. HABERLER

  2. SSK

  3. Müjde emekliye 3 maaş avans! Emekliye 3 maaş avans ne zaman verilecek?
Müjde emekliye 3 maaş avans! Emekliye 3 maaş avans ne zaman verilecek?

Müjde emekliye 3 maaş avans! Emekliye 3 maaş avans ne zaman verilecek?

Emekli aylıkları ne zaman bağlanacak diye bekleyen emekliler için 3 aylık bir ikramiye sunulacak. Maaşlarının bağlanması 90 gün içerisinde olmayan isimler SGK içerisinde yazılı başvurular yaparak 3 net asgari tutarı elden alma hakkına kavuşacak. 6 bin 972 lira avans alabilecekler. SSK SGK ve Bağ-Kur emekliler için 3 maaş avans onaylandı mı?

A+A-

Emekli aylıkları ne zaman bağlanacak diye bekleyen emekliler için 3 aylık bir ikramiye sunulacak. Maaşlarının bağlanması 90 gün içerisinde olmayan isimler SGK içerisinde yazılı başvurular yaparak 3 net asgari tutarı elden alma hakkına kavuşacak. 6 bin 972 lira avans alabilecekler.

Eğer avans hesaplarında onaylanma olursa 3 maaş tutarında olan en az olarak 4500 TL çekme hakkını elde edecekler. Avans uygulaması sadece yeni emekliler için değil bir yandan da mevcut emeklilikleri devam eden isimler için olması bekleniyor. Eğer mevcut olan kişilerde onaylanma söz konusu olur ise bu noktada en az 3 maaş tutarlarında onlar için de 4 bin 500 TL değerinde bir ödeme olacak.

3 Ay Maaş Avansları Nasıl Ödenecek?

Emekliler onaylanma durumlarının ardından bir de bu en düşük emekli maaş ödemesi olarak yer alan paranın nasıl ödenecek olduğunu merak ediyor. Şu an yer alan en düşük emekli maaş ödemesi 1500 TL değerinde yer alıyor. Bu da bu ücret ile emeklilerin en az olarak dört bin beş yüz TL değerinde bir nakit avans çekme haklarının olduğuna işaret ediyor.

Emekliler bir anda bu parayı ödeme haklarına sahip olmayacakları için daha sonraki zamanlarda nasıl ödenecek olduğunu da merak ediyor. Bu noktada kimsenin mağdur olmasına izin vermemek adına ilk olarak 12, 24 ya da 36 ay gibi uzun vadeli olan süreçler ile ödenmesi bekleniyor.

Eğer ödeme sırasında en uzun olan ve en az miktarda ödemesi söz konusu olacak 36 aylık ödeme tercih edilirse en düşük maaşlı olan kişilerde 125 lira aylık kesinti olacak.

Bu üç yıl boyunca her ay devam edecek. Normal maaş ne kadar almaları gerekiyor ise bundan 125 TL değerinde bir eksiklik olarak alacak. Şu an yapılan güncellemeler mevcut emekliler için de olacak mı yoksa olmayacak mı diye merak edilen noktalardan biri de oluyor.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler