1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Müjde 3600 günle 49 yaşında emekli olacaksınız! 45 mesleğe yüksek maaşla erken emeklilik imkanı
Müjde 3600 günle 49 yaşında emekli olacaksınız! 45 mesleğe yüksek maaşla  erken emeklilik imkanı

Müjde 3600 günle 49 yaşında emekli olacaksınız! 45 mesleğe yüksek maaşla erken emeklilik imkanı

SGK'dan yapılan Resmi açıklamada 2008 senesinden önce yıpranma hakkı kullanan kişiler yapılan yeni değişikliklerle daha erken emekli olacaklar. SGK'nın duyurduğu açıklamasına göre 3600 gün sigortalılık şartı esnetiliyor ve çalışanlar 49,5 yaşında emeklilik hakkı kazanıyor. Kaynak: 3600 günle 49 yaşında emekli olacaksınız! 45 mesleğe yüksek maaşla erken emeklilik imkanı

A+A-

Çalışanları bazı iş kolları diğer mesleklere göre daha çok yıpratır. SGK bu çeşit mesleklerde çalışan vatandaşlara ayrıcalıklı emeklilik imkanı veriyor. Bu düzenlemeden evvel bir çok düzenleme yapılan sistemde sona varıldı. Yıpranma hakkı verilen mesleklerde çalışanlar daha erken emekli olabilecek. İşte SGK’nın erken emeklilik hakkı verdiği meslekler. Erken Emeklilik ile İlgili detaylar haberimizde...

SGK bazı iş kollarında çalışanlara 3600 günden emekli olma koşulları yapılan düzenleme ile değişiyor. Yeni uygulanacak tasarıyla bu vaziyet esnetiliyor ve arzu edenler erken emekli olacak.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren müjdeli haberi SGK verdi. Yıpranma hakkı verilen işçiler 2008 senesinden evvel elde edecekleri yıpranma hakkı ile beraber artık 2,5 yıl daha erken emekli olacak.

2008 yılından evvel geçerli olan sistemde, yıpranma hakkıyla işçinin kazandığı sürenin hepsi yaş haddinden de düşürülüyorduu. 5 yıl fiili hizmet süresi zammı alan bir çalışanın yaş haddinde de 5 yıl indirim uygulanıyordu. 5510 sayılı kanunun yürürlüğe girdiği 1 Ekim 2008'den itibaren yaş haddinden indirilecek süre, Yıpranma ve yaş haddinden indirim hakkı için yıpranmaya tabi işte en az 3600 gün (10 yıl) çalışma şartı gözetiliyordu. SGK, bu alanda kolaylık imkanı sağladı. Yapılan düzenlemeye göre; 3600 gün hesabında, 1 Ekim 2008 öncesi yıpranmaya tabi olmayan çalışma süreleri de esas alınacak. 2008 evveli ve sonrası çalışma sürelerinin hepsi 3600 gün olanlar, 2008'den sonraki yıpranma sürelerini yaş haddinden indirip, daha erken emekli olacaklar. Yıpranmadan faydalanan çalışanlara, çalıştıkları her 360 gün için 60 gün ile 180 gün arasında farklılık gösteren sürelerde fiili hizmet süresi zammı sağlanıyor.

Süreler Yüzde Elli Düşürüldü

Posta gazetesinde yayınlanan habere göre böylece, 5 yıl yıpranma hakkı olanların yaş haddinde en çok 2.5 yıl indirim yapılıyor. 52 yaşında emeklilik hakkı kazanacak kişi bu sayede 49.5 yaşında emeklilik imkanı veriliyor.

SGK’dan Yıpranma Hakkı

SGK Daire Başkanlığından duyurulan açıklamaya göre; konunun gündemde olduğunu ve üzerinde çalışılıp düzenlemelerin yapıldığı ilan edildi.

HANGİ MESLEKLERİN ERKEN EMELİLİK HAKKI VAR

Yıpranma hakkı verilen meslekler; Su altında çalışanlar, Emniyet ve, MİT mensubu, itfaiyeci, gazeteci, madenci, demir-çelik işçileri başta olmak üzere milyonlarca çalışanın yıpranma hakkı var. Yıpranma hakkı, erken emekli olma imkanı veriyor. Yıpranma süreleri emeklilik için gerekli yaş haddinden indiriliyor. Açıklanan meslek gruplarına yeni ek meslek ilave edileceği söyleniyor. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.