1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Müjde 16 bin TL karşılıksız devlet desteği! 30 gün içerisinde Paralar banka hesaplarına yatırılıyor...
Müjde 16 bin TL karşılıksız devlet desteği! 30 gün içerisinde Paralar banka hesaplarına yatırılıyor...

Müjde 16 bin TL karşılıksız devlet desteği! 30 gün içerisinde Paralar banka hesaplarına yatırılıyor...

Devletten karşılıksız para desteği! Pek fazlaca şahıs haberdar olmadığı için başvuruda bulunmuyor. Yaş ve süre sınırı bulunuyor. Devlet tarafından toplam 16 bin lira karşılıksız ödeme yapılıyor. Paralar vatandaşların banka hesaplarına yatırılıyor.

A+A-

Devletten karşılıksız para desteği! Pek fazlaca şahıs haberdar olmadığı için başvuruda bulunmuyor. Yaş ve süre sınırı bulunuyor. Devlet tarafından toplam 16 bin lira karşılıksız ödeme yapılıyor. Paralar vatandaşların banka hesaplarına yatırılıyor.

Ödemeler en geç 30 gün arasında yapılıyor. Evlenmeyi düşünen ancak maddi nedenlerden dolayı  zorluk çeken gençlere devletten güzel haber geldi. 'Çeyiz hesabı' ile devletten yardım almak mümkün. Bu ödemeden yararlanabilmek için bazı şartlara uymak gerekiyor. Eşlerin ayrı ayrı başvuru yapması durumunda şahıs başı 16 bin lirayı kabul eden yardımcı 32 bin liraya kadar çıkabiliyor. İkiye katlanan destek ile yuva oluşturmak, gençler için daha basit hale geliyor.

Gençlere güzel haber! Devlet desteğinden istifade etmek isteyenler başvuruda bulunabiliyor. Ödemeler karşılıksız olarak yapılıyor.  27 yaşından ilkin ilk evliliklerini yapanlara devletten maddi destek geliyor. 'Çeyiz hesabı' ile kişi başı 16 bin liraya varan destek, iki tarafın da başvurması halinde iki katına çıkabiliyor. Bunun için evlenecek çiftin uyması ihtiyaç duyulan bazı kriterler bulunuyor. Kriterlere uyan çiftler, toplamda 32 bin liraya kadar devletten çeyiz hesabı desteği alabilecekler.

Türkiye gazetesinden İsa Karakaş çeyiz hesabı ile ilgili dört gözle beklenen bilgileri bugünkü köşesine taşıdı. İşte Karakaş'ın yazısı...

Pandemi, döviz kuru, enflasyon ve dünyadaki diğer gelişmelere bağlı olarak gençlerin evliliği gittikçe zorlaşmaktadır. Bu faktörlerin de etkisiyle artan maliyetlerle beraber evlilik maliyetleri de gittikçe katlanmaktadır.

Diğer taraftan evlilik ve dolayısıyla ailenin kurulması ve devamı sağlıklı bir toplum için hayati öneme sahip bulunmaktadır. Buradan hareketle ülkemizde devlet eşiyle olan evliliği teşvik etmek için bazı desteklemelere ilişik düzenlemeler yapmıştır.

Ancak bu düzenlemeden toplumun çoğunluğu özellikle de gençler haberdar değil. Oysaki devlet uzun süredir ancak evlenecek olanlara mahsus çeyiz parası katkısında bulunmaktadır.
Bu destek için evlilik öncesinde mevduat hesabı, katılma hesabı yada özel cari hesap açılarak öngörülen şartların yerine getirilmesi ile devletten alınabilmektedir.

Açılacak çeyiz hesabıyla en az 3 yıl birikim yaparak 27 yaşınızı doldurmadan ilkin evlilik yapılması hâlinde toplam birikimlerin %25’i kadar devlet katkısı elde etmenin yanı sıra ayrıca bu birikimlerden kâr payı getirisi de elde etmek olası bulunmaktadır.

ÇEYİZ HESABI ŞARTLARI NELER?

Bütün Türk vatandaşları bankalarda çeyiz hesabı açarak bahse mevzu katkıdan muayyen şartlarla faydalanabilmektedir. Bunun için katılımcı, çeyiz hesabının açılış tarihinde, bir defaya mahsus olmak üzere, hesabına öngörülen üst sınırı aşan bir meblağ yatırabilir.

Bu meblağ 42.425,20 Türk lirasını geçememektedir. Çeyiz hesabı açılışında katılımcı ile banka arasında sözleşme ve gerektiğinde ürün işleyiş detaylarını içeren alan kişi talimatı düzenlenir. Katılımcının aynı anda birden fazla aktif çeyiz hesabı bulunamaz. Sadece bir hesap açması gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.