1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Muhalefet partisi çalışana vereceği asgari ücreti açıkladı! Asgari ücret 10 bin liranın altında olmayacak!
Muhalefet partisi çalışana vereceği asgari ücreti açıkladı! Asgari ücret 10 bin liranın altında olmayacak!

Muhalefet partisi çalışana vereceği asgari ücreti açıkladı! Asgari ücret 10 bin liranın altında olmayacak!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 'Asgari ücret zamlanmalı' diyerek, iktidara gelmeleri durumunda verecekleri asgari ücreti açıkladı.

A+A-

Türkiye 2023 yılında yapılacak genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanırken, muhalefet partilerinden flaş vaatler gelmeye devam ediyor.

Habertürk'te Serap Belet'in sunduğu Olaylar ve Görüşler programına katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan gündem ve ekonomiye dair önemli açıklamalarda bulundu. Erbakan merak edilen asgari ücret konusuna da değindi. 2022 yılındaki yüksek enflasyona vurgu yapan Erbakan, 2023 asgari ücretinin yüzde 200 artması gerektiğini belirtti.

Erbakan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde;

ENAG enflasyonu yıllık yüzde 186 olarak açıkladı. O zaman yüzde 200 zam yapması lazım hükümetin. Asgari ücret 5 bin 500 de kalmış. Biz göreve geldiğimizde bunu yapacağımızı söylüyoruz. Enflasyon tek haneye gelecek diyorlar. Bizim aylık enflasyonumuz çift hanelere ulaşmış durumda. Bizi Amerika ve Almanya'yla kıyaslamayın. Bizim aylık enflasyonumuz onların yıllık enflasyonunu geçmiş durumda.

CHP '10 BİN' DEMİŞTİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayında asgari ücret zammıyla ilgili beklentilerini açıklamıştı. Kuşoğlu açıklamasında, "Asgari ücret 10 bin liranın altında olmaması lazım. Bütçe de bunu gösteriyor." ifadelerini kullanmıştı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.