1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Milyonların kişinin Beklediği 2022 Asgari Ücret Zammı Ne Olacak? Asgari Ücret Zammı Yeni Müjdeler geldi!
Milyonların kişinin Beklediği 2022 Asgari Ücret Zammı Ne Olacak? Asgari Ücret Zammı Yeni Müjdeler geldi!

Milyonların kişinin Beklediği 2022 Asgari Ücret Zammı Ne Olacak? Asgari Ücret Zammı Yeni Müjdeler geldi!

022 asgari ücretin ne olacağı pek çok vatandaş için merak edilmektedir. Gündemdeki yerini koruyan 2022 asgari ücret konusunda kamu personeli ve kamu personeli emeklisine yapılan zamlar ile beraber yeni asgari ücret merak ediliyor. 2022 yılının asgari ücrete ne yapılacağı konusunda başkent kulislerinden yeni haberler geliyor. Bu sefer gündeme düşen miktarla birlikte herkes orta yolu bulmak için

A+A-

2022 asgari ücretin ne olacağı pek çok vatandaş için merak edilmektedir. Gündemdeki yerini koruyan 2022 asgari ücret konusunda kamu personeli ve kamu personeli emeklisine yapılan zamlar ile beraber yeni asgari ücret merak ediliyor.

2022 yılının asgari ücrete ne yapılacağı konusunda başkent kulislerinden yeni haberler geliyor. Bu sefer gündeme düşen miktarla birlikte herkes orta yolu bulmak için uğraşıyor. Türkiye’de beklenen haberle beraber emekli kamu personeli asgari ücretin kaç TL olacağı konusunda merak ediliyor.

2022 Asgari Ücret Ne Olacak?

2022 asgari ücret konusunda yeni haber bekleniyor, milyonlarca işveren ve işçi Ocak ayı 2022 zammını bekliyor. Çalışan kişiler ne kadar alacağını hesaplarken işveren kişilerde cebinden çıkacak tutarı merak ediyor. Bu noktada denge bulunmalı ve milyonlarca kişinin asgari ücret konusunda merak ediliyor. Ekonomi servisinin vermiş olduğu bilgilere göre çalışanların yüzleri gülecek.

2022 senesi ile beraber yüzde 21,56 zam yapılması beklenmektedir. Bu noktada net olarak 3418 TL kadar bir rakam olması beklenmektedir. Başkent kulisinden gelen haberlere göre Recep Tayyip Erdoğan belirtilen verilere göre 3500 TL çıkartılması konusunda amaçlandığı söyleniyor. Bazı gazetelerin belirttiği habere göre asgari ücretin 4000 TL olacağı söylenmişti.

Kişiler İşsiz Kalabilir

Belirtilen 4000 TL rakam ile birlikte işveren kişilerin kanı çekildi ve hiçbir işveren kişiler 4000 TL maaş ile 6000 TL brüt ücreti veremez. Bu nedenle işsizlik patlayabilir ve pek çok kişi işsiz kalabilir. Bununla beraber kayıt dışı istihdam gündeme gelebilir ve istenmeyen durumlar gündeme gelebilir.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu konusunda 2022 yılının asgari ücreti çok büyük bir sürpriz olmadan 3500 TL olması beklenmektedir. Asgari ücretin belirlenmesi konusunda önümüzdeki günlerde Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanacak ve yeni senenin asgari ücreti belli olacak. Bu miktar ile beraber milyonlarca işveren ve işçi Ocak ayı 2022 zammını bekliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.