1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Milyonların beklediği haber geldi! 49, 50, 54,55 ve 56 yaşında erken emeklilik müjdesi! SGK SSK, Bağkur 4A, 4B, 4C'den hemen emekli olun…
Milyonların beklediği haber geldi! 49, 50, 54,55 ve 56 yaşında erken emeklilik müjdesi! SGK SSK, Bağkur 4A, 4B, 4C'den hemen emekli olun…

Milyonların beklediği haber geldi! 49, 50, 54,55 ve 56 yaşında erken emeklilik müjdesi! SGK SSK, Bağkur 4A, 4B, 4C'den hemen emekli olun…

Erken emekli olmak isteyen vatandaşlar için, son dakika gelişmesi yaşandı. 49 yaşında emekli olmak isteyenlerin hayalleri gerçek olurken; diğer tüm detaylar da belirlendi. Sosyal güvenlik kurumu kapsamında vatandaşların erken emeklilik haklarını elde etmeleri için prim ödeme, sigortalı çalışma süresi ve yaş şartlarını yerine getirmesi gerekiyor.

A+A-

Bu üç şartı da yerine getiren vatandaşlar eğer çalışma hayatına 9 Eylül 1999 tarihinden daha önce başladılarsa erkenden emekli olmak için şans sahibi olacaklar. Erken emeklilik sırasında prim borcu olan vatandaşlar bu süreçlerde doğum borçlanması, askerlik borçlanması ya da staj sigortası ile erkenden emekli olabilecekler. Kadınların yaş sınırları 50 ye inerken erkeklerin de 55e kadar inecekler. Sigorta başlangıç tarihlerine göre belirlenen bu durumlar karşısında vatandaşların eğer 9 Eylül 1999 tarihinden daha önce girişleri olursa erken emeklilik hakkının sahibi olacaklar.

Beklenen düzenlemeler ile herkes erkenden emekli olabilecek. Tehlikeli ve yıpratıcı işlerde istihdam eden vatandaşlar yıpranma payları ile 60 ila 180 gün arasında yıllık prim borçlanması yapabilecekler ve en fazla 3 yıla kadar yaş hadlerinden düşürülebilecekleri gibi prim borcu da ödeyebilecekler.

Askerlik borçlanması ile erken emekli olmak

Erken emekli olmak isteyen erkekler askerlik borçlanması yaparak ortalama olarak 1 ila 2 yıl daha erken emekli olabilecekler. Bunun için askere gitmeden önce sigortalı çalışmaları, askerden geldikleri zaman da direk sigortalı olarak iş hayatına başlamaları yeterli olacak. Başvuru yaparak daha erken emekli olmak için şans elde edecekler.

Kadınlar doğum borçlanması ile erken emekli olabilecek

Kadınlar eğer sigortalı olarak çalışma hayatına başladıktan sonra doğum yaptılarsa doğum borçlanması yaparak 6 yıla varan süre ile erken emekli olabilecek. Her çocuk için 2 yıl doğum borçlanması yapabilecek kadınlar en fazla 3 çocuk için bu haklarını kullanabilecekler.

Staj sigortası ile erken emekli olmak mümkün

Geçmiş zamanlarda emeklilik haklarında her ne kadar staj sigortası geçerli olmasa bile gelen yeni düzenlemeler ile artık geçerli olacak. Staj sigortası ile beraber ortalama olarak 1 ila 2 yıl arasında erken emekli olma fırsatları verilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.