1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Milyonların Beklediği 2022 Asgari Ücret Zammı Ne Olacak? Yeni Müjdeler geldi!
Milyonların Beklediği 2022 Asgari Ücret Zammı Ne Olacak? Yeni Müjdeler geldi!

Milyonların Beklediği 2022 Asgari Ücret Zammı Ne Olacak? Yeni Müjdeler geldi!

2022 asgari ücretin ne olacağı konusunda 3500 TL olacağı düşünülüyor, bu zam haberi ile beraber asgari ücret zammın ne olacağı merak edilmektedir. 2022 yılının asgari ücret zammı konusunda yeni ücret merak ediliyor…

A+A-

2022 asgari ücretin ne olacağı birçok vatandaş için merak edilmektedir. Gündemdeki yerini koruyan 2022 asgari ücret konusunda memur ve memur emeklisine yapılan zamlarla birlikte yeni asgari ücret merak ediliyor. 2022 senesinin asgari ücrete ne yapılacağı konusunda başkent kulislerinden yeni haberler geliyor. Bu sefer gündeme düşen miktarla beraber herkes orta yolu bulmak için uğraşıyor. Türkiye’de beklenen haberle birlikte emekli memur asgari ücretin kaç TL olacağı konusunda merak ediliyor.

2022 Asgari Ücret Ne Olacak?

2022 asgari ücret konusunda yeni haber bekleniyor, milyonlarca işveren ve işçi Ocak ayı 2022 zammını bekliyor. Çalışan kişiler ne kadar alacağını hesaplarken işveren kişilerde cebinden çıkacak tutarı merak ediyor. Bu noktada denge bulunmalı ve milyonlarca kişinin asgari ücret konusunda merak ediliyor. Ekonomi servisinin verdiği bilgilere göre çalışanların yüzleri gülecek.

2022 senesi ile birlikte yüzde 21,56 zam yapılması beklenmektedir. Bu noktada net olarak 3418 TL kadar bir rakam olması beklenmektedir. Başkent kulisinden gelen haberlere göre Recep Tayyip Erdoğan belirtilen verilere göre 3500 TL çıkartılması konusunda hedeflendiği söyleniyor. Bazı gazetelerin belirttiği habere göre asgari ücretin 4000 TL olacağı söylenmişti.

Kişiler İşsiz Kalabilir

Belirtilen 4000 TL rakam ile beraber işveren kişilerin kanı çekildi ve hiçbir işveren kişiler 4000 TL maaş ile 6000 TL brüt ücreti veremez. Bu sebeple işsizlik patlayabilir ve birçok kişi işsiz kalabilir. Bununla birlikte kayıt dışı istihdam gündeme gelebilir ve istenmeyen durumlar gündeme gelebilir.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu konusunda 2022 senesinin asgari ücreti büyük bir sürpriz olmadan 3500 TL olması beklenmektedir. Asgari ücretin belirlenmesi konusunda önümüzdeki günlerde Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanacak ve yeni yılın asgari ücreti belli olacak. Bu miktar ile birlikte milyonlarca işveren ve işçi Ocak ayı 2022 zammını bekliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.