1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Milyonları ilgilendiren açıklama geldi: Bu yardımları kimse bilmiyor! 10 farklı yardım ile 40 bin TL ye kadar geri ödemesiz destek…
Milyonları ilgilendiren açıklama geldi: Bu yardımları kimse bilmiyor! 10 farklı yardım ile 40 bin TL ye kadar geri ödemesiz destek…

Milyonları ilgilendiren açıklama geldi: Bu yardımları kimse bilmiyor! 10 farklı yardım ile 40 bin TL ye kadar geri ödemesiz destek…

İhtiyaç sahibi olan vatandaşlar için devlet tarafından desteklersunulmaya devam ediyor. Hastalıkları olan vatandaşlardan çocukları okumaya devam edenlere, evlerini yenilemek isteyenlerden işe yeni başlamış olanlara kadar birçok kişiye biri birinden farklı destekler sunuluyor. Devlet ekonomik anlamda zorlu süreçlerden geçen vatandaşlar için biri birinden farklı destekler sunuyor.

A+A-

İhtiyaç sahibi olan vatandaşlar için devlet tarafından desteklersunulmaya devam ediyor. Hastalıkları olan vatandaşlardan çocukları okumaya devam edenlere, evlerini yenilemek isteyenlerden işe yeni başlamış olanlara kadar birçok kişiye biri birinden farklı destekler sunuluyor. Devlet ekonomik anlamda zorlu süreçlerden geçen vatandaşlar için biri birinden farklı destekler sunuyor. Bu desteklerden bazılarına şahsi olarak başvuru yapmak gerekirken bazılarına başvuru şartı bile aranmıyor. Birçok vatandaş tarafından bilinmeyen ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar için verilen destek ödemeleri için vatandaşların belirli şartları yerine getirmesi gerekiyor. Aranan şartlar da netlik kazandı.

Elektrik tüketim destek ödemeleri…

Hükümet kanadından yaşanan bu zorlu anlarda ihtiyaç sahipleri için elektrik tüketim destekleri veriliyor. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları üzerinde başvuru yapmak gerekir. Başvuru yapacak vatandaşların hanede yaşamlarına devam eden vatandaşlara haneye giren gelir miktarının üçte birinden daha az düşmesi gerekir. Gelir testine giren vatandaşların yoksulluk sınırında çıkmalarına göre destekler verilir. Verilen destek miktarı hanede yaşamlarına devam eden kişi sayısına  göre değişiklik gösterir.

  1. Hane içerisinde 1 ila 2 kişi yaşamına devam ediyorsa aylık olarak verilen destek ödemesi 75 kWh
  2. Hane içerisinde 3 kişi yaşamına devam ediyorsa aylık olarak verilen destek ödemesi 100kWh
  3. Hane içerisinde 4 kişi yaşamına devam ediyorsa aylık olarak verilen destek ödemesi 125kWh
  4. Hane içerisinde 5 ve daha fazla kişi yaşamına devam ediyorsa aylık olarak verilen destek ödemesi 150kWholarak destekler sunuluyor.

Bu desteklerden yararlanmak için hak kazanan vatandaşlar o ay gelen faturaları ile PTT şubelerine gitmeleri gerekir. Ödemeler nakdi olarak verilmez. PTT şube görevlilerine fatura ve kimlikleri ile giden kişilerden ücret ödemeden faturalar yatırılır. Fakat fatura tutarı verilen yardımların üzerinde olursa kalan kısmı vatandaşların tamamlaması gerekir. Ancak destek ödemelerinden daha az fatura gelirse de kalan fark kişilere ödenmesi ya da bir sonraki aya devretmesi söz konusu olmaz.

Gelirleri az olan ve kronik rahatsızlıklardan ötürü elektrikli cihazlara  bağlı kalmak zorunda olanlar için de 200 TL her ay destekler sunuluyor. Bu kişilerin geçmiş zamanlarda borcu varsa da hükümet kanadından kapatılır.

Barınma yardımları

Barınma yardımları hükümet kanadından sunulan desteklerden bir tanesidir. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları üzerinde başvuru yapmak gerekir. Başvuru yapacak vatandaşların hanede yaşamlarına devam eden vatandaşlara haneye giren gelir miktarının üçte birinden daha az düşmesi gerekir. Gelir testine giren vatandaşların yoksulluk sınırında çıkmalarına göre destekler verilir. 40 bin TL ye kadar bir kereye mahsus olarak destekler sunulur. Prefabrik ev yapma düşüncesinde olanlar için 30 bin TL, betonarme evlerin onarımları sırasında 40 bin TL, evlerinin onarımlarını yapmak isteyenler için de 20 bin TL destek verilmektedir. Bunlara ek olarak eşya değişikliği yapacak kişiler için de 5 bin TL destek sunulacaktır. Kişiler TC kimlik numaraları ile beraber dilekçe hazırlayarak vakıflar üzerinde başvuru yapmaları gerekir.

İşe başlama yardımları…

18 ila 55 yaşları arasında olan vatandaşlar için iş görüşmelerine gidilecek olduğu anlarda tıraş ve yol ücreti gibi masraflar olacak olmasından dolayı 40 ila 100 TL arasında destek sunulur.

Hasta yardımları…

Hasta yardımları kişilerin hastalık durumlarına göre verilir. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları üzerinde başvuru yapmak gerekir. Başvuru yapacak vatandaşların hanede yaşamlarına devam eden vatandaşlara haneye giren gelir miktarının üçte birinden daha az düşmesi gerekir. Gelir testine giren vatandaşların yoksulluk sınırında çıkmalarına göre destekler verilir. Tüberküloz ile SSPE hastaları için her ay düzenli olarak 1658 TL ödemeler verilir. Hastalıklardan dolayı çalışma gücünün en az yüzde 15 oranını kayıp edenlerde hafif olanlar için aylık 1317 TL, orta halde olanlar için 1505 TL, ağır durumda olanlar için de 1677 TL olarak ödemeler verilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.