1. HABERLER

  2. SSK

  3. Milyonları çok sevindirecek haber! Hükümet düğmeye bastı af paketi geliyor! Müjde Vergi prim ehliyet Hepsi torbaya girecek!
Milyonları çok sevindirecek haber! Hükümet düğmeye bastı af paketi geliyor! Müjde Vergi prim ehliyet Hepsi torbaya girecek!

Milyonları çok sevindirecek haber! Hükümet düğmeye bastı af paketi geliyor! Müjde Vergi prim ehliyet Hepsi torbaya girecek!

Asgari ücret, EYT düzenlemesi, memur ve emeklilere yapılan zamların ardından hükümet af ve yapılandırmalar için adım atmaya hazırlanıyor. Milyonlarca vatandaş vergi ve SGK prim borçlarıyla ilgili yapılandırma, matrah artırımı, çek ve ehliyet düzenlemelerini içeren bir çalışmayı bekliyor. Sevinden haber Ankara kulislerinden geldi.

A+A-

Hükümet, hem enflasyonla mücadelede hem de vatandaşın refah düzeyinin artmasına yönelik adımlar atmaya devam ediyor. Ankara kulislerine göre pek çok alanda af ve yapılandırmaları içeren bir torba yasasının Meclis’e gelmesi gündemde… 

Asgari ücret, EYT düzenlemesi, memur ve emeklilere yapılan zamların ardından hükümet af ve yapılandırmalar için adım atmaya hazırlanıyor. Milyonlarca vatandaş vergi ve SGK prim borçlarıyla ilgili yapılandırma, matrah artırımı, çek ve ehliyet düzenlemelerini içeren bir çalışmayı bekliyor. Sevinden haber Ankara kulislerinden geldi. TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan’ın edindiği kulis bilgilerine göre kapsamlı af ve yapılandırmayı içeren bir torba yasası hükümetin gündeminde… 

Milyonlarca vatandaş yapılan zamlarına ardından vergi ve prim borçlarına yönelik af da bekliyor. Öte yandan yüzde 30 zam alan memur ve emekliler zammın aylıklarına yansıyıp yansımayacağını merak ediyor. İşte Ankara kulislerinde vatandaşı sevindirecek detaylar...

Asgari ücret, EYT düzenlemesi, memur ve emeklilere zam yapılırken milyonlarca vatandaş vergi affı ve SGK prim borçlarına yönelik bir düzenlemenin çıkıp çıkmayacağını merak ediyor. En son kapsamlı vergi affı 2020 beyanlarını da kapsayacak şekilde 9 Haziran 2021'de yayınlanarak yürürlüğe giren 7326 sayılı kanunla yapılmıştı. Beklenti bir önceki aftan da kapsamlı bir af olması yönünde. Öte yandan memur ve emekliler yüzde 30’luk zammın 15 Ocak’a yetişip yetişmeyeceğini merakla bekliyor. TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, kulis bilgilerine göre vergi affına ve prim borçlarına yönelik bir çalışma olduğunu söyledi. Memur ve emekli maaşlarına yönelik vatandaştan çok fazla soru geldiğine dikkat çeken Sözcan, “Memur ve emeklisine yapılan yüzde 30’luk zam 15 Ocak’a yetişecek” dedi. 

VERGİ VE PRİM BORLÇLARINA AF ÇIKACAK MI?

Vatandaşın gözü kulağı vergi affı ve prim borçlarında… Artan borçlar ve işleyen faiz nedeniyle küçük ve orta ölçekli işletmeler zor günler geçiriyor. Sözcan, bu konuya ilişkin aldığı bilgilerin detaylarını şöyle paylaştı: “Vergi ve SGK pirim borçlarına yönelik bir çalışma söz konusu. Bu durum Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçesine yansıyacak ancak vatandaştan da bu yönde ciddi bir talep var. Çünkü vergi borçları birikti, özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin ve esnafın bu yönde talepleri var. Kulis bilgilerine göre buna yönelik devam eden bir çalışma sözkonusu.”

ZAMLAR 15 OCAK’TA CEPTE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından memur ve emeklisine yüzde 30 zam yapıldı. En düşük emekli aylığı da 5.500 liraya çıkarıldı. Ancak vatandaşlar zamların 15 Ocak tarihine yetişip yetişmeyeceğini merak ediyor. Sözcan bu konuda vatandaştan çok fazla soru geldiğinin altını çizerek şunları söyledi: “Aldığım bilgilere göre zamlar 15 Ocak’a yetişecek. Dün Plan ve Bütçe Komisyonunda kanun teklifi kabul edildi. 48 saat geçtikten sonra Genel Kurul gündemine geliyor. Dolayısıyla 15 Ocak’ta bu yasa geçecek. Hem memurlar hem de emekliler yüzde 30 zamlı maaşını hesaplarında görecek.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.