1. HABERLER

  2. SSK

  3. Milyonlarca Vatandaşı Yakından İlgilendiriyor! GSS Prim Borcu Olanlar Bugüne Dikkat!
Milyonlarca Vatandaşı Yakından İlgilendiriyor! GSS Prim Borcu Olanlar Bugüne Dikkat!

Milyonlarca Vatandaşı Yakından İlgilendiriyor! GSS Prim Borcu Olanlar Bugüne Dikkat!

Genel Sağlık Sigortası için prim borcu olanlar süreç dolmak üzere. 31 Aralık tarihine kadar borçlar için ödeme yapılması gerekiyor. Aksi durumlarda borç yapılandırma düzenlemesinde elde edilen haklar kaybolacak.

A+A-

GSS prim borcu olanlar için yapılandırma süreci devam ediyor. Yapılandırma kapsamında faizsiz peşin ödeme yapılabilecek veya taksitli ödeme seçeneğinin sürmesi sağlanacak. Ancak tüm bu olanaklar için süreç sona ermek üzere.

Genel Sağlık Sigortası için prim borcu olanlar süreç dolmak üzere. 31 Aralık tarihine kadar borçlar için ödeme yapılması gerekmektedir. Aksi durumlarda borç yapılandırma düzenlemesinde elde edilen haklar kaybolacak. GSS borcu olanlar için sürecin nasıl işleyeceğini adım adım aktarıyoruz. 

GSS PRİM BORCU OLANLAR İÇİN KRİTİK UYARI

Hatırlanacağı üzere vatandaşlar için sunulmakta olan yapılandırma işlemlerinde pek çok borç ödemesi için Eylül ayının sonuna kadar süre verilmişti. Ancak bu süre GSS prim borçları için devam ediyor. Borcu olan vatandaşlar halen borcunu indirimli faizsiz şekilde ödeyebilecekler. 

GSS prim borcu ödemelerinde vatandaşlar Nisan 2021 dönemi öncesine ait borcunu faizsiz şekilde ödeme hakkına sahip olacaklar.

Bu kapsamda vatandaşlara sağlanan haklar kapsamında; 2021 yılı Nisan ayı ve önceki dönemlere ait olan GSS prim borcunu 31 Aralık tarihine kadar ödemeleri durumunda gecikme cezası, faizi ödemelerini yapmayacaklar.

GSS prim borcunun faizsiz ödenmesi için başvuru koşulu da aranmayacak. Vatandaşlar borcunu SGK ile anlaşmalı bankalar üzerinden ödenebilecek.

Vatandaşlar, yapılandırılan GSS borcunu, e-Devlet ya da anlaşmalı bankalardan "GSS 7326 Yapılandırma Prim Tahsilatı" menüsünden ödeyebiliyor.

GSS prim borcunu ödeyen vatandaşlar sağlık hizmetlerinden de yararlanabilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.