1. HABERLER

  2. SSK

  3. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren çarpıcı açıklama: SGK, SSK, Bağkur, Memur, işçi…
Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren çarpıcı açıklama: SGK, SSK, Bağkur, Memur, işçi…

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren çarpıcı açıklama: SGK, SSK, Bağkur, Memur, işçi…

Milyonlarca vatandaşı çok yakından ilgilendiren açıklamalar gelmeye devam ederken mağdur olunan bazı durumlar irdelenmeye başladı. Konu ile ilgili olan çalışmalar meydana gelmeye başladı. SGK kanadından gelen sistem değişikliğiile beraber başlamış olan düzenlemeler ardından birçok mağduriyet kısa süre içerisinde ortadan kaldırılsın diye çalışmalar hız kesmeden gelmeye devam ediyor.

A+A-

Milyonlarca vatandaşı çok yakından ilgilendiren açıklamalar gelmeye devam ederken mağdur olunan bazı durumlar irdelenmeye başladı. Konu ile ilgili olan çalışmalar meydana gelmeye başladı. SGK kanadından gelen sistem değişikliği ile beraber başlamış olan düzenlemeler ardından birçok mağduriyet kısa süre içerisinde ortadan kaldırılsın diye çalışmalar hız kesmeden gelmeye devam ediyor.

SGK kanadından gelen sistem değişikliği ile beraber bazı belirli olan başlıklar incelenmeye başladı. Bu kapsamda emekli olan vatandaşların maaşlarının düşmelerine de engel olunacak. Bunun yanı sıra işsizlik maaşı almaya devam eden vatandaşlar da bir yandan borçlanma durumları elde edebilecekken kadınlarda doğum borçlanması gibi adımlar için yeni konular masada yer almaya başladı.

2019 ila 2023 yılları arasına ait olan düzenlemeler ile beraber her şey hayata yeniden geçecek. Cumhurbaşkanlığı stratejisi bütçe bakanlığı kapsamında ele alınmış olan yeni çalışmalar ile doğum borçlanmasından emekli aylıklarının düşmesine kadar birçok konu için yeni çalışmalar geliyor.

Hazırlanan rapor detayları belli oldu…

Kadınların bir an önce erken emekli olabilmesi konusunda yardımcı olan adımlardan bir tanesi de doğum borçlanması yapabilmekten geçer. 4A, 4B ve 4C kanadından neresi olduğu fark etmeden borçlanma adımları ile beraber erken emekli olmak söz konusu olabilecek. Her kadın sigortalı olarak çalışma hayatına başladıktan sonra yaptığı her doğumda 2 yıl daha erken emekli olabilecek. Bu haklar en fazla üç çocuk için kullanılabilecek ve kadınlar tam 6 yıl daha erken emekli olmak için hak kazanacaklar.

Rapor içerisinde yer alan önemli konulardan bir tanesi olarak da çalışma hayatına devam ettikçe emekli aylıklarının düşmesinden yana oluyor. Prim ödemelerini tamamlamış olan vatandaşlar bu süreç ardından kayıt dışı olarak çalışmalarına başvurma haklarına sahip olacaklardır. Fakat düşünülen çalışma ile beraber vatandaşların emekli oldukları süreç de hedeflenecek. Bu çalışma sürelerinin ardından emekli aylıklarında düşme olmasın diye de adımlar ön planda yer alıyor.

Prim ödemelerini tamamlayarak emekli olmak için hak kazanan vatandaşlar bu süreç içerisinde kayıt dışı olarak çalışmalarına devam eden vatandaşların mağdur olmaması için yapılan çalışmalar ile beraber emeklilikleri için çalıştıkları sürece aylıkların düşmemesi için hedefler yer alıyor.

Emekli olma hayali kuran işverenler kanadı için de farklı çalışmalar ön planda yer almaya devam ediyor. Söz konusu olan rapor ile beraber istihdam durumlarının artması için iş verenlerin daha kolay bir şekilde sigortalı olma hakları ön planda yer alıyor. Bunların yanı sıra düşük maaş ile çalışma hayatına devam eden vatandaşların prim yapılandırması ile beraber yer alınacak. Masada atılacak olan adımlar ile beraber düşük maaşlı olan vatandaşların da sistem içerisinde yer alması ön görülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.