1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Milyonlarca Vatandaşa müjdeli haber! SGK, Bağkur ve memura 6 yıl erken emeklilik geliyor!
Milyonlarca Vatandaşa müjdeli haber! SGK, Bağkur ve memura 6 yıl erken emeklilik geliyor!

Milyonlarca Vatandaşa müjdeli haber! SGK, Bağkur ve memura 6 yıl erken emeklilik geliyor!

İş hayatında sigortalı olarak yer alan vatandaşlar ne zaman emekli olacaklar en merak ettikleri konulardan bir tanesi olmaya devam ediyor. Bir süre boyunca çalışma hayatına devam ettikten emeklilik hayalinde bulunan vatandaşlar bir an önce erken emekli olmak için planlar kurmaya devam ediyor. Gelen açıklamalara bakılacak olursa 6 yıl erken emekli olmak mümkün olacak. SGK, Bağkur, memur kim olduğu

A+A-

İş hayatında sigortalı olarak yer alan vatandaşlar ne zaman emekli olacaklar en merak ettikleri konulardan bir tanesi olmaya devam ediyor. Bir süre boyunca çalışma hayatına devam ettikten emeklilik hayalinde bulunan vatandaşlar bir an önce erken emekli olmak için planlar kurmaya devam ediyor. Gelen açıklamalara bakılacak olursa 6 yıl erken emekli olmak mümkün olacak. SGK, Bağkur, memur kim olduğu fark etmeyecek. Hepsi yararlanma hakkına sahip olacak. Erken emekli olmak için fırsatlardan yararlanmayı tercih eden vatandaşlara sadece başvuru şartı aranıyor.

6 yıl daha erken emekli olmak mümkün olacak. Bu haklardan yararlanmak isteyen vatandaşlar için 3 farklı kriterler aranacak. Bunun için aranan şartlar arasında sigortalı çalışma süresi, yaş ve prim gün ödeme şartları aranıyor. En çok da anne olan kadınlar bu süreçlerden yararlanabilecekler. Bu haklardan evlat edinmiş olan kadınlar da yararlanabilecekler. Bu erken emeklilik fırsatları sadece kadınlar için değil askerlik borçlanması yapacak olan erkekler için de geçerli olacak.

Annelerin çocuk doğurmalarının ardından çalışmaya devam etmeseler bile prim kazanacaklar, emeklilik doğum borçlanması ile yapabilecekler. Bu anlarda annelerin belirli şartları taşması gerekiyor. Bu şartlar;

  1. Annelerin doğum yapmadan daha önce sigortalı bir şekilde çalışma hayatına başlamış olması
  2. Doğum sırasında annelerin çalışma hayatına devam etmemesi
  3. Bebeklerin canlı doğması ve yaşaması şartları aranıyor.

Kadınlar doğum borçlanması ile beraber 6 yıla kadar daha erken emekli olabilecekler. Her çocuk için 2 yıl boyunca borçlanma yapabilecek ve 3 çocuk için yapabilecek borçlanma yapabilecekler.

Askerlik borçlanması ile erken emeklilik

Erkekler de askerlik borçlanması ile beraber 1 ila 2 yıl daha erken emekli olmak fırsatları elde edebilecekler. Bu süreçte erkeklerin askerlik borçlanması yapabilmek için askere gitmeden daha önce sigortalı olarak çalışma hayatına başlamış olması gerekir. Askere gittikleri zaman iş verenlerin prim ödemelerini yatırmaması ve geldikleri zaman da sigortalı bir şekilde çalışma hayatına başlamaları gerekir. Bu şartları yerine getiren vatandaşlar SGK üzerinden başvuru yaparak anında erken emekli olmak için fırsat elde edebilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.