1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Milyonlarca vatandaşa müjde! 672 TL ödeme yapılacak! Zamanı dolmadan hemen başvurun….
Milyonlarca vatandaşa müjde! 672 TL ödeme yapılacak! Zamanı dolmadan hemen başvurun….

Milyonlarca vatandaşa müjde! 672 TL ödeme yapılacak! Zamanı dolmadan hemen başvurun….

Devlet tarafından dünden bugüne kadar her an muhtaç ve maddi durumu olmayan kişiler adına yardım... Gıdadan konuta, sağlıktan temel ihtiyaçlara kadar her alanda devam ettirilmesi zorunlu olan ihtiyaçlar için şartları yerine getiren her yaşlı için 672 TL yaşlı aylığı altında bir yardım ödeniyor. Herhangi bir kurum ya da kuruluşa, SGK kurumuna bağlı olmayan yaşlılara sunulur.

A+A-

Aylık olarak verilen ücret 672 TL. Belirli koşulları yerine getiren herkes alabilir. İlk şart ise 65 ve yaş üzerinde olması... Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vaktı tarafından yapılıyor. Buraya kişiler ikametlerinin olduğu alanda giderek başvuru yapacaklar, onaylanmanın ardından yararlanabilecekler. Bu haklardan 65 yaş üzeri olan emekliler yararlanamaz. SGK kurumları içerisinde yer alan kişiler alamazlar.

Yaşlılık aylığı zammı nedir?

65 yaş aylığı 1 Temmuz içerisinde yıldaki ikinci zammını aldı. 2022 sayılı olarak yer alan ana yasaya göre durum memur maaş kat sayısına göre belirleniyor. Yani yüzde 6.05 oranı ile artış gösterdi. Yapılan hesaplama ise 637 liradan 672 TL'ye yükseldi.

Gelir şartı nedir?

Muhtaçlık adına değerlendirmeler nasıl olacak ve bunun değerlendirmesi kim tarafından yapılacak merak ediliyor. Bu durum yaşlının kendisinin ve eşinin gelirlerinin, servet harcamalarının ve beraber nafaka yükümlülük durumları dikkate alınması ile hesaplanır. Eğer gelen  gelir ay içerisinde kişi başı olarak 701 TL tutarında ve üstünde yer alır ise bağlanmıyor. Fakat altında kalan kişiler adına hesaplamada bağlanacaktır. Yani eş ve başvuru yapacak kişinin toplam gelirinin en fazla ay içerisinde 1401 lira olması gerekir.

Ne kadar zam geldi?

1 ocak itibari ile gelen zam ardından maaş 672 TL ye çıktı. 2019 yılı içerisinde 637 TL maaş üzerine gelen zam eskisi gibi üç ayda bir değil aylık olarak veriliyor.

Hesaplara ne zaman yatırılıyor?

Başvuru yapan vatandaşların doğum tarihinin son rakamı;

  • 0 ve 5 olanlar 5 inde,
  • 1 ve 6 olanlar 6 sında,
  • 2 ve 7 olanlar 7 sinde,
  • 3 ve 8 olanlar 8 inde,
  • 4 ve 9 olanlar 9 unda ödeme alırlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum