1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Milyonlarca Vatandaşa müjde! 1.100 TL ödenecek! Sakın bu fırsatı kaçırmayın!
Milyonlarca Vatandaşa müjde! 1.100 TL ödenecek! Sakın bu fırsatı kaçırmayın!

Milyonlarca Vatandaşa müjde! 1.100 TL ödenecek! Sakın bu fırsatı kaçırmayın!

Pandemi ile birlikte ödeme yapılan yardımların sayısı da artış gösterdi. Televizyonlarda uzunca bir süre yayınlanan 1100 TL’lik pandemi yardımından kimler faydalanacak? İşte ayrıntılar...

A+A-

Alınan kararla birlikte, ihtiyaç sahiplerine 1100 TL sosyal yardım yapılacağı duyurulmuştu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, iki milyon haneye bu yardımın ulaştırılacağını duyurmuştu. Bu işlemler için öncelikle yapılması gerekenler, e devlet üzerinden başvuruda bulunmaktı.Sonrasında ise e devlette kayıtlı olan banka bilgisi var olan kişilerin banka hesaplarına eğer kişiler başvuru esnasında banka hesap bilgileri paylaşmadılarsa PTT kartlarına ödemelerin yapılacağı belirtilmişti. 

SONUÇLAR NASIL SORGULANACAK

Ödeme yapılmaya hak kazanılıp kazanılmadığını tespit etmek için sadece edevlete giriş yapmanız yeterlidir. Yukarıda bulunan arama motoruna sosyal yardım bilgileri sorgulama yazarak arama yapmanız yeterli olacaktır.

2022 YILINDA ÖDEME MİKTARLARI DA ARTTI

Hatırlarsanız geçen ay asgari ücret ve memur maaşlarına zam yapılmıştı. Yapılan bu zam devletle alakalı olarak para alan, iş arayan yada sosyal yardımla geçinen herkesin aldığı rakamlara da yansıdı. Bu sayede herhangi bir sosyal güvencesi olmayan 65 yaş üstü vatandaşlara ödenen para 828 tl den 1084 liraya çıkmış oldu. 

65 YAŞ AYLIĞINA NASIL BAŞVURULUR

Bu aylığa başvurabilmeniz için hane gelirine bakılmaktadır. Başvuruda bulunan kişi ve eşin aylık hane geliri hesaplanarak 65 yaş aylığını elde etmeye hak kazanıp kazanmadığı belirlenir. Bu sayede alınan paralar kişinin banka hesabına yada PTT kanalı ile ödenir. Bu sebeple kişi başına düşen gelirrin 1.417 TL olduğunun da altını çizelim. 

Diğer zamlar ise şu şekilde:

Evde yakınına bakana 2354 TL
Engelliye 865 – 1298 TL
Engelli Yakınına 865 TL 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.