1. HABERLER

  2. MEMUR

  3. Milyonlarca taşeronlara müjde..! 1394 TL Tediye ikramiye ödemesi ne zaman yapılacak?
Milyonlarca taşeronlara müjde..! 1394 TL Tediye ikramiye ödemesi ne zaman yapılacak?

Milyonlarca taşeronlara müjde..! 1394 TL Tediye ikramiye ödemesi ne zaman yapılacak?

Taşeron işçiler için gerekli müjde geldi! 1394 TL değerinde ikramiye ödemesi olacak. 1394 TL için merakla beklenen ödeme tarihi... Taşeron olarak yer alan şirketlerden sözleşmeleri yapılarak kadroya geçen sürekli işçi ve kamu işçileri adına ödemeleri yapılan tediye ikramiyesinin yeni taksitinin ne zaman olduğu açıklandı.

A+A-

Taşeron olarak yer alan şirketlerden sözleşmeleri yapılarak kadroya geçen sürekli işçi ve kamu işçileri adına ödemeleri yapılan tediye ikramiyesinin yeni taksitinin ne zaman olduğu açıklandı.

Cumhurbaşkanı tarafından gelen karara göre kamu çalışanları adına verilen tediye ikramiye ödemelerinin ilk taksiti 27 temmuzda, ikinci taksitinin ise 14 Aralık tarihinde olacağı aktarıldı. Bu karar resmi gazete içerisinde yayınlandı.

Tediye ödeme tarihi ne zaman olacak?

Her yıl 4 taksit ile ödemeleri yapılan tediye ödemelerinin ilk taksiti 31 ocak, 2. taksiti 22 mayısta ödendikten sonra üçüncü ve dördüncü taksit ne zaman olacak diye merak ile bekleniyordu. Bayram öncesi işçiler içi müjdeli haber Cumhurbaşkanı tarafından verilen imza ile açıklandı. 27 temmuz ve 14 aralık olarak iki taksit gerçekleştirilecek.

 

Tediye ödemelerini kimler alır?

6772 sayılı Devlet ve Devlete Bağlı Müesseselerde çalışmalarına devam eden işçiler adına gerekli tediye ödemeleri yapılması hakkında yer alan kanun kapsamına girmesi gerekir. Bu kadrolu olarak yer alan kamu işçileri için ödeme yapılır. Bunların yanı sıra;

  • Genel ve katma bütçeli kurumlar adına
  • Özel bütçeli idareler ve bunların sermayesinin yarısından fazlasını devlete ödeyen kurum - kuruluşlar
  • Kamu iktisadi teşekkülü olan kişiler için ödemeler gerçekleştirilir.

Tediye ödemesi nedir?

6772 sayılı kanun içerisinde belirlenen kamu işçileri adına 52 günlük olarak ödenen ödeme işlemleridir. Güvence altına alınan bir hak olmasının yanı sıra tüm kamuda yer alan  kişilere sunulur. Genel yönetim kapsamı içerisinde yer alan ve kadroya geçmesi tamamlanmış işçilerden ayrı bir tüzel kişilikleri yer almayan sadece devlet tüzel kişilikleri içerisinde olan kişiler adına genel bütçe kapsamı dahilinde olarak kamu idarelerine geçen isimlere verilir.

Tediye ödemesi ne kadar olur ve hangi vergiler kesilir?

Tediye ödemeleri alınan maaş üzerindeki brüt ücret ile hesaplanır. Mevzuat içerisinde belirtilen durumlara gör işçinin ek mesaisinden çocuk zammına gibi benzer durumlar dikkate alınmıyor. Brüt maaş üzerinden hangi vergiler kesiliyor ise bu ücret üzerinden hesaplamalar yatırılır.

SGK primi dahil olması da yer aldığı için yüzde on beşlik bir oran ile sigorta primi ve yüzde on beşlik oranında vergi kesintisi söz konusu. Damga vergisi kesintisi de yapılması ardından ortaya kalan ücret şahısların hesabına yatırılır.

Belediye işçileri tediye ödemesi alamıyor

Belediye içerisinde yer alan çalışanlar ve belediye şirketine geçirilmesi gerçekleştirilmiş müşteriler tediye ödemelerinden yararlanamıyor. Bu şahıslara ödeme yapılmamasında ki neden ise şirketlerde tediye ödeme konusunda herhangi bir zorunluluk bulunmaması. Belediye işçileri de yararlanabilmek adına şuan farklı talepler ile gündeme geliyor.

tediye.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
30 Yorum