1. HABERLER

  2. MEMUR

  3. Milyonlarca Taşeronlar Bu Haberi Bekliyordu…! Taşeron İşçilere Becayiş Hakkı…
Milyonlarca Taşeronlar Bu Haberi Bekliyordu…! Taşeron İşçilere Becayiş Hakkı…

Milyonlarca Taşeronlar Bu Haberi Bekliyordu…! Taşeron İşçilere Becayiş Hakkı…

Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan taşeron işçileri kapsayan sözleşmede imzalar atıldı. Yapılan görüşmeler neticesinde sağlık çalışanlarının beklediği tüm konular açıklığa kavuşurken; düzenleme 1 Kasım 2020 tarihinde yapılacak.

A+A-

Toplu iş sözleşmesiyle beraber, Türkiye’de çalışmakta olan taşeron işçilere bekledikleri yanıt geldi. TİS, Öz Sağlık İş Sendikası ile Sağlık Bakanlığı üyelerinden biri olan Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası’nın görüşmelerinin sonucunda, net bir karara varıldı. Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan taşeron işçileri kapsayan sözleşmede imzalar atıldı. Yapılan görüşmeler neticesinde sağlık çalışanlarının beklediği tüm konular açıklığa kavuşurken; düzenleme 1 Kasım 2020 tarihinde yapılacak.

Taşeron İşçileri Neler Bekliyor?

Anlaşmanın yapılmasının ardından milyonlarca kişi; sözleşme şartlarını merak etmeye başladı. Sözleşme şartlarına ilişkin ilk açıklama ise; Öz Sağlık İş Sendikası Başkanı Devlet Sert’ten geldi. Toplu iş sözleşmesinin iki yılın ardından hayata geçtiğini açıklayan Devlet Sert, tüm çalışanlara becayiş hakkını tanıdıklarını belirtti. KHK ile kadroya geçen personeller de dahil olmak üzere; tüm işçiler bu hak kapsamında korunacak. 31 Ekim 2020 tarihinde bitecek olan eski sözleşmenin yerini, yeni sözleşme alacak. Bu gelişmelere ek olarak, tayin konusunda da çalışmalar başlatıldı.

Ücret Farkı Ne Kadar Olacak?

Taşeron işçilerin en büyük beklentilerinden biri, ücret farklılıkları. Bu konu hakkında da net bir adım atılırken; açıklamalarda belirtildiği üzere sözleşme sonrasında ortaya çıkan ücret farkları, işçilerin hesaplarına otomatik olarak yatacak. Ücret farklılıkları söz konusu olurken, akıllara “Taşeron işçiye zam var mı?” sorularını getirdi.

Taşeron işçiler için yapılan bu değişiklik, diğer sektörlerde çalışan işçiler için de umut ışığı oldu. Sağlık Bakanlığı ve diğer bakanlıkların görüşmeleri sonrasında yeni gelişmeler bekleniyor. Konuya ilişkin yayımlanan resmi yazılar;
1-168.jpg2-121.jpg3-092.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum