1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. Milyonlarca SGK ve Bağ-Kur Emeklilerine Faizsiz Kredi Müjdesi!
Milyonlarca SGK ve Bağ-Kur Emeklilerine Faizsiz Kredi Müjdesi!

Milyonlarca SGK ve Bağ-Kur Emeklilerine Faizsiz Kredi Müjdesi!

Tüm SGK ve Bağ-Kur emeklilerine faizsiz 60 ay vadeli maksimum 100.000 TL’ye kadar kredi kampanyası hakkında detaylar sunuldu. Peki, hangi banka emekliye ihtiyaç kredisini faizsiz olarak sunuyor? Şartları nelerdir? Tüm detayları sizler için kaleme aldık. İşte ayrıntılar haberimizde…

A+A-

Emeklilere yönelik yapılan faizsiz kredi kampanyalarında artış gözleniyor. Temmuz ayı itibari ile bunlar bir yenisi daha eklendi. Tüm SGK ve Bağ-Kur emeklilerine faizsiz 60 ay vadeli maksimum 100.000 TL’ye kadar kredi kampanyası hakkında detaylar sunuldu. Emekli maaşlarının artması ile beraber sunulacak olan ihtiyaç kredisinde limitlerde de artış yoluna gidildi.

Temmuz Zammından Sonra Emekliye Kredi Müjdeleri Geliyor!

Emekli maaşlarının devlet güvencesi altında olması ve aynı zamanda da bu ay itibari ile zam yapılması sonucunda pek çok banka farklı kampanyalar sunuyor. Emekliye kredi kampanyası dahilinde faizsiz ihtiyaç kredisi için gerekli duyurular yapıldı. Emekli vatandaşlar ise konuya ilişkin detayları merakla araştırıyor.

Temmuz zammı ile beraber emekliler hatırlarsanız bu ay ikramiye müjdesi de almıştı. İkramiyeler için emekli vatandaşların bankaya gitmesine de gerek kalmıyor. Çünkü koronavirüs nedeni ile emekli vatandaşların ikramiyeleri görevliler tarafından adreslerine kadar teslim edilecek. SGK ve Bağ-kur emekliye kredi kampanyası kapsamında hangi banka, yüzde kaç faiz oranı uygulama kararı aldı, detaylar…

Emekliye Kredi Faiz Oranları

Kamu ya da özel bankalar emekliye kredi kampanyası konusunda adeta bir yarış haline girdi. Hangi bankanın yüze kaç faiz imkanı sunduğu ise merak ediliyor. İhtiyaç kredisi kapsamında bazı özel ve kamu bankalarının özel indirimli faiz oranları ise şu şekilde seyrediyor;

  • QNB Finans %0, 89 faiz oranı sunuyor.
  • İş Bankası emekliye özel olarak %0,99 ile %1,05 oranında faiz oranı sağlıyor.
  • TEB bankası ise emekliye  %1,05 faiz imkânı sunuyor
  • Vakıf Katılım Bankası %1,10 sağlarken,
  • INGBank %0,99 faiz oranı sunuyor.
  • Yapı ve Kredi Bankası %1,72 ile emekliye ihtiyaç kredsisi sunarken
  • Garanti Bankası ise %1,34 sunuyor.
  • Vakıfbank %1,05 ile emekliye ihtiyaç kredisi sunarken,
  • Ziraat Bankası %0,94 – %0,98 arası kredi imkanı sunuyor.
  • Akbank %1,49-1,53 arası faiz oranı uyguluyor.
  • Denizbank %1,69 faiz oranı ile emekliye ihtiyaç kredisi sunuyor.
  • Fibabanka %1,08 ile emekliye ihtiyaç kredisi imkânı sunuyor.
  • Aldıkları maaşın 10 katına kadar %0 faizsiz kredi (Maaş aldıkları bankadan geçerli)

Tüm bu bankalar emekliye kredi imkanlarını düşük faiz oranları ile sunuyor. Gerekli başvurular ve detaylar için bankaların en yakın şubesine gidebilir ya da internet bankacılığı aracılığı ile başvurularınızı yapabilirsiniz.

Emeklilere Aldıkları Maaşların 10 Katı Kredi Kampanyası

Emeklilerle ilgili olarak ortaya atılan bir bilgi gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Gerek sosyal medya platformlarında, gereke haber kanallarında sıkça paylaşılan bilgilere göre, emekliler maaş aldıkları bankalardan maaşlarının 10 katı kadar faizsiz kredi çekebiliyor.

Emekliler tarafından büyük bir ilgi ve sevinçle karşılanan haberin aslı ise söylenildiğinden çok farklı. Bu haberin aslını araştırdığımızda karşımıza çıkan gerçek haber ise şu şekilde; emeklilik hakkı kazanmış olmasına rağmen henüz SGK tarafından maaş bağlanmamış olan vatandaşlara asgari ücretin 3 katını geçmeyecek miktarlarda avans ödenmesi planlanıyor.

Henüz başlamamış olmasına rağmen uygulamanın yetkililer tarafından onaylanması halinde, emeklilik dilekçesi veren ancak 90 gün geçmesine rağmen henüz emekliliği onaylanmamış vatandaşlara mağduriyetlerini gidermeye yönelik olarak SGK tarafından avans verilecek. Onaylanması halinde tasarı kapsamında verilecek olan avans miktarı 2,324x3 = 6,972 TL’yi geçmeyecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
45 Yorum