1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Milyonlarca kişiyi etkileyecek: Memur, emekli, engelli ve yaşlılık aylığında flaş gelişme! Ocak ayı zammı belli oldu!
Milyonlarca kişiyi etkileyecek: Memur, emekli, engelli ve yaşlılık aylığında flaş gelişme! Ocak ayı zammı belli oldu!

Milyonlarca kişiyi etkileyecek: Memur, emekli, engelli ve yaşlılık aylığında flaş gelişme! Ocak ayı zammı belli oldu!

Emekli maaşlarının yanı sıra memur, engelli ve yaşlılık aylığı da ocak ayında gelen zam ile beraber artış gösterecek. Bu kapsamda emekli, memur, engelli ve yaşlılık aylığı da ocak ayında zamlı fiyatlar ile hesaplara yatırılacak. Sizler için emekli, memur, engelli ve yaşlılık aylığı maaşları hakkına merak edilen detayları derledik…

A+A-

Emekli maaşlarının yanı sıra memur, engelli ve yaşlılık aylığı da ocak ayında gelen zam ile beraber artış gösterecek. Bu kapsamda emekli, memur, engelli ve yaşlılık aylığı da ocak ayında zamlı fiyatlar ile hesaplara yatırılacak.

Maaşlara gelen zam oranları 2020 yılının son altı ayında meydana gelen enflasyon oranları ile belli olacak. Bu kapsamda vatandaşlarda memur ve memur emeklileri için ön görülen zam oranı yüzde 5,35 olarak dikkatleri çekiyor. Peki, beklendiği şekilde zam gelirse maaşlarda ne kadar artış gözlenecek? En düşük ve en yüksek maaşlar ne kadar olacak?

Zam Detayları Belli Oldu!

Memur ve memur emeklileri için ocak ayında maaşlarına yüzde üç oranları ile zam yapılacak. Bir yandan da enflasyon oranlarında meydana gelen farklar da maaşlara yansıtılarak ocak ayında yüzde 5,35 oranları ile zam gelecek. Temmuz ve aralık ayları arasında meydana gelen enflasyon oranları etkili olacak.

SSK ve Bağkur emeklileri için merkez bankasından gelen tahmin oranlarına göre yüzde beş zam gelirken beklenti anketi kapsamında yüzde 5,35 oranları söz konusu oluyor.

Yeni yılda kimler için ne kadar maaş verilecek?

1.  vatandaşlar için gelen son dakika bilgilerine göre esnaflarda 1999 ya da 2006 olabilecek.

2.  2000 yılından daha sonra emekli olmak için hak kazanan SSK vatandaşları için 2367 TL ve 2374 TL arasında gözlenecek.

3. memur emeklileri için taban aylık ödemeleri olarak 2955 TL ve 2964 TL ye kadar artış gözlenebilecek.

4. memur kesimde aile yardımlarının haricisinde en düşük memur ödemeleri sırasında 3  bin 719 ya da3 bin 719 TL kazanmak için şansılar var.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.