1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Milyonlarca kişiye tam 914 TL destek ödemesi yapılacak! Kura yok, şart yok herkes alabilir!
Milyonlarca kişiye tam 914 TL destek ödemesi yapılacak! Kura yok, şart yok herkes alabilir!

Milyonlarca kişiye tam 914 TL destek ödemesi yapılacak! Kura yok, şart yok herkes alabilir!

İhtiyaç sahibi olan milyonlarca vatandaş adına devlet ve vakıflar aracılığı ile çeşitli yardımlar yapılmaya devam ediliyor. Devlet kurumu ve vakıflarda yerini alan destek ödemeleri için belirli şartlar gerekiyor. Geliri düşük olan vatandaşlar için her ay düzenli olarak yapılan ödemeler dikkatleri çekiyor. Yıl ve prim şartlarını tam yerine getirmeyen vatandaşlar emekli olma haklarını elde edemiyor.

A+A-

Bu anlarda vatandaşlar artık maddi anlamda zorluk çekmesin diye fakirlik maaşı ismi ile belirli ödemeler yapılıyor. Muhtaçlık aylığı ismi ile de bilinen bu ödeme vakıflar genel müdürlüğü aracılığı ile sunulmaya devam ediyor. Düzenli bir geliri olmayan vatandaşlar için ödenen maaş için ise aranan şartların neler olduğu vakıflar genel müdürlüğü aracılığı ile açıklandı.

Maddi anlamda yetersizlik çeken vatandaşlar için devlet vakıf kurumları aracılığı ile sunulan destek ödemelerinden bir tanesi muhtaç aylığı adı ile yer alan aylık maaş ödemesi oluyor. Belirli şartlar altında olan vatandaşlar için yapılan bu ödemelerden yararlanmak isteyen kişiler için başvuru yapılması gerekiyor. Vakıflar genel müdürlüğü tarafından sunulan bu destek ödemeleri için ise gelirlerin asgari ücretin üçte birinden daha az hanede yer alan kişi başı düşen ücret olarak hesaplanması gerekir.

Fakirlik aylığından yararlanmak için gerekli şartlar

Vatandaşların fakirlik aylığından yararlanması için belirli şartları taşıması gerekiyor. Başvuru sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar ise şu şekilde sıralanabilir;

  • SGK kurumlarında güvence olmaması
  • Düzenli bir gelir ya da aylıkların yer almaması
  • Mahkeme kararı ile ya da kanun ile bir bakım altına alınmamış olma şartları
  • Gelir getirici olarak taşıt ya da gayrimenkul yer almaması
  • Kişilerin hane içine giren gelirde kişi başı düşen ücretin asgari ücretin üçte birinin altına olması şartları ile başvurular geçerli olacak.

Bunların dışında olan durumlarda muhtaç aylığı başvuruları geçerli olmayacaktır. Yüzde kırk ve üzerinde engeli olan vatandaşlar ya da anne babasından kayıp olan yetimler, dul kadınlar için de ödemeler yapılmaya devam ediyor.

Aylık ödenmeye devam eden 914 TL yardım tutarı

Vakıflar genel müdürlüğü aracılığı ile sunulacak 914 TL değerinde belirlene yardım ödemelerinden faydalanmak isteyen vatandaşların uygun koşulları sağladıklarından sonra ikamet edilen il içerisindeki VGM giderek şahsi bir şekilde başvuru adımları yapılmalıdır. Burada muhtaç aylığı başvuru formlarını doldurmak ve engelli olan vatandaşlar için engellerini belirten sağlık kurul raporlarını ilgili birimlere teslim etmek gerekir. İsteyenler şahsen başvuru yapabilecekleri gibi isteyenler de e- posta yoluyla başvurularını yapabilecekler.

Kimler fakirlik aylığından yararlanma haklarına sahip olacaktır?

Yüzde kırk ve üzerinde engel durumu olan vatandaşlar, 18 yaşından daha küçük yetim kalan çocuklar ve kendilerine bakacak bir aile üyesi yer almayan vatandaşlar yararlanma hakları bulunurken 65 yaşını doldurmalarına rağmen emekli olmak adına hak kazanamayan vatandaşlara ödemeler yapılacaktır. Bir de aylık toplam gelirleri muhtaçlık aylığının altında olan vatandaşlar için gerekli ödemeler sunulacaktır.

Başvurular nasıl yapılacaktır?

Fakirlik maaşı başvuruları için VGM içerisinde ister resmi web sitleri üzerinden ister direk şahsi başvuru adımları gerekir. Başvuru yaparken web sitesi üzerinden en ufak bir belge göstermek gerekmiyor. Başvuru yapacak olan vatandaşların;

  • TC kimlik numaralarının yer aldığı kimlik kartı ya da nüfus suret fotokopisi
  • Hane halkında yer alan herkesin TC kimlik numaralarının da yazılı olduğu kimlik kart ya da nüfus suretleri
  • Güncel olarak yer alan ikamet adresi
  • Muhtarlık tarafından onaylı olarak verilen muhtaçlık belgesi
  • Engelli olan vatandaşların engelli olduklarını gösteren sağlık raporu
  • Aylık net geliri gösteren onaylı gelir belgesi
  • SGK ya ait olarak yer alan hizmet dökümleri
  • Muhtaçlık maaşı için gerekli başvuru formlarının yer alması gerekir.

Fakirlik maaşı ne kadar ödenir?

Fakirlik maaşı 2020 yılı içerisinde gelen zam ile beraber 914 TL ye kadar artış göstermiştir. Başvuruları onaylanan vatandaşların kendilerine ait Ziraat hesap numaralarına yoksa da PTT aracılığı ile isimlerine yatırılır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.