1. HABERLER

  2. SSK

  3. Milyonlarca Kişiye Müjde SGK’ya Gidip Toplu Prim İadenizi Alın! Binlerce Para Geri İade Ediliyor…
Milyonlarca Kişiye Müjde  SGK’ya Gidip Toplu Prim İadenizi Alın! Binlerce Para Geri İade Ediliyor…

Milyonlarca Kişiye Müjde SGK’ya Gidip Toplu Prim İadenizi Alın! Binlerce Para Geri İade Ediliyor…

Emekli olmak için gerekli prim günlerini ödeyen fakat emekli olamayan kişiler SGK’ dan toplu prim iadesi alabilmektedirler. SGK’ ya yatırmış oldukları primlerin ücretlerini almak isteyen kişiler bunun için müracaatlarını gerçekleştirerek paralarını geri alabilmektedirler.

A+A-

Aynı zamanda işçiler ve memurlar da emekli olabilmek adına ödemiş oldukları fazladan primlerin ücretlerini toplu bir şekilde iade alabilmektedirler. Yine vefat eden sigortalı vatandaşlar için de hak sahibi olan kişiler eğer ölüm aylığı bağlanamıyorsa ödenmiş olan primlerin ücretini toplu bir şekilde alabilmektedirler.

Bu haberler ardından pek çok vatandaş toplu prim iadesi alma şartları ve başvurunun nasıl yapıldığı gibi detayları merak ediyor. İşte merak edenler için habere ilişkin olarak diğer detaylar..

Pek çok vatandaş rahat bir yaşlılık dönemi geçirmek adına emeklilik hakkı elde edebilmek adına şartları yerine getirmeye çalışıyor. Emeklilik hakkı elde etmek adına gerekli olan şartlardan bir tanesi de prim ödemelerini tamamlamak. Bunun için de vatandaşlar her ay düzenli olarak SGK’ ya prim ödemelerini gerçekleştiriyor. Ancak bazı durumlarda emeklilik için uğraşsalar bile vatandaşlar emekli olamıyor. Bu gibi durumlarda ödenmiş olan primler için toplu prim ödemesi yapılıyor. Ödemeleri yapılmış olmasına rağmen kullanılmamış olan primler vatandaşlara toplu bir şekilde yeniden iade ediliyor.

Toplu Prim İadesi Şartları Nelerdir?

SGK’ ya yatırmış oldukları primlerin ödemelerini geri alabilmek isteyen vatandaşlar toplu prim iadesi şartları nelerdir diye de merak ediyor. Toplu prim ödemeleri iki farklı şekilde gerçekleştiriliyor. Bu durumlar şu şekildedir:

  • Emeklilik yaşına gelmiş olmasına rağmen gün sayısının yetersiz kalması durumunda bu kişiler ödemiş oldukları primlerin ücretini toplu bir şekilde alabilmektedir.
  • Çalışanların prim ödemeleri, kazançlarından fazla yapılmışsa bu kişiler fazlalık olan kısmı geri alabilmektedir.

Emekli olabilmek adına prim ödemlerini gerçekleştiren ancak şartların tamamını sağlayamayan kişiler toplu prim ödemelerinden faydalanabilmektedirler. Bu kişiler ödemiş oldukları primlerin ücretlerini toplu bir şekilde geri alabilirler.

SGK Toplu Prim Ödemesi Başvuru

Prim ödemelerini yapmış olmalarına rağmen emekli olamayan kişiler toplu prim ödemesi başvurusu yapabilmek adına bulundukları ilin Sosyal Güvenlik Kurumu İl müdürlükleri ya da Sosyal Güvenlik Kurumu merkezlerine gitmeleri gerekmektedir.

Burada kişilerin resmi dilekçe doldurarak başvuru yapmaları gerekmektedir. Toplu prim için uygun şartları sağlayan kişiler yapmış oldukları primlerin ücretlerini toplu bir şekilde geri alabilmektedir. Toplu prim iadesi alabilecek kişiler ise şu şekildedir:

  • 4A, 4B, 4C sigorta kollarından herhangi birisine mensup kişiler,
  • Çalıştığı işten ayrılan kişiler,
  • 01.10.2008 tarihinden sonra çalışmaya başlayanlar,
  • İş yerini kapatan kişiler,
  • Emeklilik yaşı gelmesine rağmen emeklilik şartlarını sağlayamayan kişiler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum