1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Milyonlarca kişiye Müjde! Şartları yerine getiren vatandaşlar tam 8 yıl erken emekli olabilecek! Kimler 8 yıl erken emekli olacak?
Milyonlarca kişiye Müjde! Şartları yerine getiren vatandaşlar tam 8 yıl erken emekli olabilecek! Kimler 8 yıl erken emekli olacak?

Milyonlarca kişiye Müjde! Şartları yerine getiren vatandaşlar tam 8 yıl erken emekli olabilecek! Kimler 8 yıl erken emekli olacak?

Bu yüzden şu an ülkemizde yüz binlerce sayıda EYT vatandaşlar da dikkatleri çekiyor. EYT kapsamında her ne kadar bir açıklama yapılmıyor olsa bile yavaş yavaş da olsa çözülmeler devam ederken, müjdeli haberler de gelmeye devam ediyor. Gelen açıklamalara göre tam 5 ve 8 yıl arasında erken emekli olma fırsatları da dikkatleri çekiyor.

A+A-

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren haberlerden en önemlisi geçmişten bu güne kadar daha erken emekliolabilmek olarak dikkatleri çekiyor. Fakat vatandaşların emekli olabilmesi için yaş – prim gün ödemesi ve sigortalı olarak çalışma süresi gibi üç şartı da yerine aynı anda getirmesi gerekiyor.

Vatandaşlar her ne kadar sigortalı çalışma ve prim gün ödemelerini yerine getirse bile yaş hadlerine takıldıkları için emeklilikte sorun yaşıyor. Bu yüzden şu an ülkemizde yüz binlerce sayıda EYT vatandaşlar da dikkatleri çekiyor. EYT kapsamında her ne kadar bir açıklama gelmiyor olsa bile yavaş yavaş da olsa çözülmeler devam ederken, müjdeli haberler de gelmeye devam ediyor. Gelen son açıklamalar ile beraber tam 5 ve 8 yıl arasında daha erken emekli olma fırsatları da dikkatleri çekiyor.

Her ne kadar şu süreçlerde görüşmeler hala devam ediyor olsa bile yeni bir açıklama SGK kapsamından geldi. Verilen bilgilerin kapsamında vatandaşlar tam 5 ve 8 yıl arasında erken emeklilik haklarının sahibi olacaklar. EYT kapsamında takılı kalan vatandaşlar her ne kadar çözüm yolları bir an önce gelsin diye bekliyor olsa bile net açıklamalar gelmemişti. En son SGK kapsamından gelen açıklama ile beraber vatandaşlar 5 ve 8 yıl daha erken emekli olma fırsatlarının sahibi olacaklar.

Sigorta girişi belirli tarihten daha önce olan vatandaşlara 8 yıl erken emekli olma fırsatı…

Yoğun bir tempo ile çalışma hayatına devam eden vatandaşların her zaman en büyük hayalleri arasında bir an önce emekli olabilmek geliyor. Her ne kadar uzun seneler boyunca çalışma hayatına devam etseler bile emekli olma vakitleri geldiği zaman belirlenen engellerden dolayı emekli olma konusunda zorluk çekiyorlar. Emekli olmak isteyen vatandaşlar için 2000 ve 2008 senesinde gelen yasalar ile beraber borçlanma hakları da iptal edildi. Gelen bu yasaların ardından da yetkililer bu sorunla yüzleşmek zorunda kalan vatandaşlar tarafından bir hayli tepki gördüler. Yargıtay bu kapsamda vatandaşların yanında olmayı tercih ederek emsal bir karar vermeyi seçti. Her gün daha çok artış gösteren emsal kararlar kapsamında yeni bir düzenlemenin gelmiş olduğunun açıklaması yapıldı.

Kimler 8 yıl erken emekli olacak?

4 ekim 2000 tarihinden daha önce Bağkur tescili olan esnaflar için 20 nisan 1982 tarihine doğru geriye dönük olarak tescillerini çekme hakları da verildi. Bu konu hakkında istenen tek şart olarak da esnafların sigorta tescillerini yapmış oldukları tarihten sonra dönemlerde şirket ortaklıkları ya da vergi kayıtlarının yer almamasıdır.

Oda kaydı yaptırmış olan vatandaşlar 22 mart 1985 tarihine kadar da ek olarak geriye dönük çekme hakları verildi. Giriş tarihi 4 ekim 2000 tarihinden sonra olan vatandaşlar için Bağkur kayıt ve tescil tarihleri olursa bu sürenin üstüne çıkanlar için sigorta hak ve yükümlülükleri kapsamında 4 ekim 2000 tarihinden sonra başlatılması dikkatleri çekiyor.

1 ekim 2008 tarihinden daha önceki tarihlerde bağkur kapsamında tescil yapan vatandaşlar 4 ekim 2000 tarihine kadar oda kayıt işlemlerini yaptılarsa da vergi mükellefi kapsamı ile beraber kayıtlarını başlatmış olmaları gerekir. Bunun ardından Bağkurun geriye götürme haklarına da sahip olacaklar. Bunlara ek olarak bağkurları silinmiş olanlar için dahi tekrar aktif hale getirme fırsatları verilecektir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.