1. HABERLER

  2. SSK

  3. Milyonlarca Kişiye Erken Emeklilik Müjdesi! Bu Tarihten Önce İşe Girenler 52 Yaşında Emekli Olabilecek...
Milyonlarca Kişiye Erken Emeklilik Müjdesi! Bu Tarihten Önce İşe Girenler 52 Yaşında Emekli Olabilecek...

Milyonlarca Kişiye Erken Emeklilik Müjdesi! Bu Tarihten Önce İşe Girenler 52 Yaşında Emekli Olabilecek...

Sigortalı çalışan vatandaşlar ne zaman emekli olacağım diye sürekli araştırmalarına devam ediyor. Emekli olmak adeta her çalışan vatandaşın hayali olmasıyla en çok araştırılan sorulardan bir tanesi olmasını sağlıyor. İşte herkes tarafından merak edilen emeklilik tarihi ile ilgili bilinmeyen detaylar...

A+A-

Sigortalı çalışan vatandaşlar ne zaman emekli olacağım diye sürekli araştırmalarına devam ediyor. Emekli olmak adeta her çalışan vatandaşın hayali olmasıyla en çok araştırılan sorulardan bir tanesi olmasını sağlıyor. 

8 Eylül 1999 tarihinden önce işe giren erkekler ne zaman emekli olur?

Erkeklerde 8 Eylül 1999 tarihinden daha önce emekli olmak için 5525 prim gün ödeme şartı ve 25 yıl sigortalı çalışma şartı aranıyor. Tabii ki bunun yanı sıra 52 yaş şartını tamamlamak gerekir. Bu üç şartı yerine getiren vatandaşlar emekli olma hakkını elde edecektir.

Prim gün ödemesinde eksiklik kalan vatandaşlar, çalışamadığı zamanlarda nasıl emekli olabilir?

Prim gün ödemesinin ne kadar olduğu kişilerin işe girdiği yıla bakılarak belirlenir. Belirlenen tarihe göre uygun olan prim gün ödemesinin altında kalan kadınlar doğum borçlanması ya da erkeklerde askerlik borçlanması gibi durumlar ile süreci kısaltabilirler. Yine de yetersiz kalırsa bir af çıktığı zaman, toplu ödeme yöntemleri ile emekli olunabilir.

10 Eylül 84 Doğumluyum, 18 Eylül 2000 yılında ilk kez sigortam başladı, hangi tarihte emekli olabilirim?

Bu yılın (2020) 18 Şubat tarihinde gün sayınız tamamlanmış, 2000 yılında emekli olduğunuz için sigortalık süre şartı sizi etkilemiyor, bu nedenle yaşınız hariç tüm kriterleri karşılıyorsunuz. Yaş kriterini ise, 60 yaşınıza girdiğinizde yani 2044 yılının Eylül ayında tamamlayıp emekli olabilirsiniz.

19 Mart 1972 doğumluyum, 1995 Eylül’de sigortalı olarak işe başladım, 7 yıl sigortalı kaldıktan sonra; 5.5 yıl bağ-kur’lu kaldım. 2014’ten beri de sigortam düzenli olarak yatıyor. Ne zaman emekli olurum?

Emekli olmanız için gereken prim gün sayısı, 2011 tarihinde tamamlanmış görünüyor. Fakat bir diğer şartlardan biri olan sigortalılık süresi 2020 yılı içerisinde tamamlanacak. Yine de emekli olabilmek için 7 yıl daha beklemelisiniz. 55 yaşınızda emekli olabilirsiniz.

1971 Yılı 2 Nisan doğumluyum, 2 Eylül 1998’de işe başladım. Hangi yıl kaç yaşımda emekli olurum?

Her ne kadar 2003 yılında prim gün şartını karşılamış olsanız da; yaş engeliniz bulunuyor. 2013 tarihinde sigortalılık gün süresi tamamlanmış, 12 Nisan 2022 tarihinde de yaş şartını tamamlayarak 51 yaşınızda emekli olabilirsiniz.

5 Ocak 1973 Tarihinde doğdum. 15 Temmuz 1999 tarihinde de ilk sigorta girişim oldu. Ne zaman emekli olurum?

İlk sigorta girişiniz olduğundan beri çalıştığınızı var sayarsak, prim gün şartınız 2016 yılında karşılanmış oluyor. Fakat sigortalılık süreniz henüz karşılanmadığı için; 2024 yılında bu şartı, yaş kriterini de 2031 yılında karşılıyorsunuz. Yani, 58 yaşınızda 5 Ocak 2031 tarihinde emekli olabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.