1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Milyonlarca Kişiye Beklenen Müjde! Emeklilere İntibak Zammı Çalışması Geldi Mi? En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar?
Milyonlarca Kişiye Beklenen Müjde! Emeklilere İntibak Zammı Çalışması Geldi Mi? En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar?

Milyonlarca Kişiye Beklenen Müjde! Emeklilere İntibak Zammı Çalışması Geldi Mi? En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar?

Emekliler için intibak zammı ne zaman belli olacak? Milyonlarca emeklinin beklediği intibak zammı ile alakalı son dakika gelişmeleri neler? 2000’den sonra emekli olan tüm vatandaşlar, 2000’den önce emekli olan kişilere sağlanan avantajların kendilerine de sağlanmasını istiyor. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından uzun süredir yürütülen bu çalışmanın neticesi ne olacak?

A+A-

Milyonlarca emekliyi sevindirecek intibak müjdesi sonunda geldi. SSK ve BAĞ-KUR intibak zammı ile en düşük emekli maaşı ne kadar artacak?

Emekli İntibak Zammı ile Alakalı Son Gelişmeler

2000’den sonra emekli olan kişiler tarafından beklenen intibak düzenlemesinin ne zaman hayata geçirileceği merak konusudur. Memur emeklilerine yönelik bu talep, toplu sözleşme görüşmelerinin yapıldığı esnada Memur-Sen tarafından gündeme taşındı.

KPDK yani Kamu Personeli Dayanışma Kurulu, toplantılarında ele alınarak karara bağlanması beklenen bu talep, hayata geçtiği takdirde aynı unvanlı kadro yahut görevden emekli olanlar arasında kurum kaynaklı emekli maaşı farkı ek ödeme ile giderilecek. Düşük maaş sahiplerine ise aradaki fark kadar ilave ödeme gerçekleştirilecek.

BAĞ-KUR ve SSK’lıların talebi hayata geçer ise milyonlarca emeklinin maaşı artacak. 2000 sonrası emekli olan kişilere, ilk intibaktaki gibi 50 ile 355 TL arasında zam yapılabilecek. TED (Türkiye Emekliler Derneği) çıkacak bir intibak düzenlemesinden yaklaşık 5 milyon vatandaşın faydalanacağını ekledi.

Taleplerin Getirisi Ne Olacak?

Taban emekli maaşı asgari ücret ile eşitlenir ise emekliye her ay ek ödeme ile beraber 2324 TL ödeme yapılacak. Sağlıkta ek ödemelerin kalkması ile emekli maaşından bu alan için herhangi kesinti yapılmayacak. Ek ödeme oranı değişir ise emekliler her ay net maaşlarının %4, %5’i yerine %8,10’u kadar para alacak.%8 olduğu takdirde 255 TL, %10 olduğu takdirde ise 382 TL artış olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.