1. HABERLER

  2. SSK

  3. Milyonlarca kişinin merakla beklediği haber! Borcu olanlara anında 1281 TL indirim uygulanacak… Başvurular e-Devlet üzerinden!
Milyonlarca kişinin merakla beklediği haber! Borcu olanlara anında 1281 TL indirim uygulanacak… Başvurular e-Devlet üzerinden!

Milyonlarca kişinin merakla beklediği haber! Borcu olanlara anında 1281 TL indirim uygulanacak… Başvurular e-Devlet üzerinden!

Yüz binlerce vatandaş tarafından uzun zamandır beklenen haber SGK tarafından geldi. Borcu olan vatandaşlar için uzun zamandır beklenen büyük fırsat geldi. Yapılandırma yapmak isteyenlere, 1280 TL indirim uygulanacak!

A+A-

Yüz binlerce vatandaş tarafından uzun zamandır beklenen haber SGK tarafından geldi. Borcu olan vatandaşlar için uzun zamandır beklenen büyük fırsat geldi. Yapılandırma yapmak isteyenlere, 1280 TL indirim uygulanacak!

Gecikme cezaları ile beraber 4780 TL ye adar olan borçlara gelen indirim ile beraber 3499 TL eksik ödenecek ve bu durum 1280 TL ye kadar iniyor. Bu süreçlerde kimlerin yapılandırma haklarından yararlanacaklarını ve ne için yapılandırma olacağı merakla bekleniyor.

Hangi borçlara yapılandırma geliyor…

2020 Ağustos öncesine ait olan borçlar için gelen yapılandırmaların neleri kapsayacak olduğu belli oldu.

-Sigorta primleri,

-Genel sağlık sigortası primleri,

-İşsizlik sigortası primleri,

-İdari para cezaları,

-İş kazası, meslek hastalığı, malullük ve vazife malullüğü sonucunda doğan rücu alacakları,

-Yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar ve

-Bağ-Kur sigortalılarının daha önceki süreçler içerisinde durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak alacaklar için yapılandırma adımları geliyor.

Başvuru ve ödemeler nasıl olacak?

31 Aralık tarihine kadar başvuru süreçleri devam ederken ilk taksit ödemesi yapmak için belirlenen son tarih 1 Mart oldu. İhya dönemleri için 1 Şubat tarihine kadar işlemler devam edecek. Genel sağlık sigortası prim ödemesi yapanlar 30 Nisan tarihine kadar sağlık hizmetlerinden yararlanacak. Fakat bu tarihe kadar ödeme yapılmazsa artık hizmetler durdurulacak.

Başvurular nereye yapılacak?

Yapılandırma adımlarının gelmesi ile beraber vatandaşlar başvurularını nereye yapacaklarını merak eder oldu. İşverenler prim borçları ve idari para cezalarını ödemek için e sigorta kanalları ile beraber şahsi ya da online olarak SGK il müdürlükleri ve sosyal güvenlik merkezine başvuru yapabilecekler. Bağ-kur'lu vatandaşlar da bu şekilde başvuru yaparken bunlara prim ödemelerini kendileri yapanlar da dahil olacak.

Başvuru sonuçları e-devlet üzerinden rahat bir şekilde takip edilecek. Tüm gecikme zamlarının ve faizlerinin silinmesinden dolayı sadece Yİ – ÜFE uygulanacak. Peşin ya iki taksit ödemeler için daha farklı avantajlar verilecek. Peşin ödemelerde sadece ana para ödemesi yapılırken iki taksit ödemesi tercih edenlerde faiz ve gecikme zamları yüzde elli oranlarında azalacak.

Taksit ödemeleri nasıl olacak?

Yapılandırma süreçlerinde vatandaşlar için 5, 9, 12 ve 18 aylık taksit seçenekleri sunuluyor. Fakat her iki ayda bir ödemeler yapıldığı için 18 vadeler 36 aylık vadeler ile eş değer oluyor. Prim borcu ödemeleri sırasında ana paralardan bir indirim söz konusu olmazken gecikme cezası ve faizlerde indirim yapılacak. Tek taksit ile ödeme yapanlardan yüzde doksan oranında, iki taksit ile ödeme yapanlarda yüzde elli oranlarında indirimler olacak.

Genel sağlık sigortası ödemeleri için 30 Nisan tarihine kadar devam ediyor. Vatandaşlar eğer bu süreye kadar ödeme yaparlarsa sağlık hizmetlerinden yararlanmaya devam edecekler. Fakat ödemeler yapılmazsa 30 Nisan tarihinden sonra sağlık hizmetlerinden yararlanamayacaklar.

Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.