1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Milyonlarca Kişinin Maaşı Değişiyor! 1200 TL Zam Yapılacak
Milyonlarca Kişinin Maaşı Değişiyor! 1200 TL Zam Yapılacak

Milyonlarca Kişinin Maaşı Değişiyor! 1200 TL Zam Yapılacak

Maaşlara zam haberi geldi, bu haberi çalışan, emekli binlerce kişi bekliyordu, bununla birlikte yeni rakamlar açıklandı. Çalışanların maaşlarında ve emekli ikramiyesi konusunda önemli oranda artış meydana geliyor…

A+A-

Maaşlara zam haberi geldi, bu haberi çalışan, emekli binlerce kişi bekliyordu, bununla birlikte yeni rakamlar açıklandı. Çalışanların maaşlarında ve emekli ikramiyesi konusunda önemli oranda artış meydana geliyor…

Vatandaşlar son dönemde 3600 ek gösterge ile gelişmeleri yakından takip ediyor, bununla birlikte yeni detaylar belli oluyor ve emekli maaşı 1200 TL daha yükseltiliyor. Ağustos ayı ile yapılan toplu sözleşme konusunda bilyonlarca memur ve memur emeklisi gündeme geldi 3600 ek gösterge hakkında gelişmeleri takip eden kişiler mevcut maaşları merak ediyor.

3600 Ek Göstergeden Kimler Yararlanacak?

3600 ek gösterge konusunda kimlerin yararlanacağı belli oldu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki günlerle beraber memur yöneticileri açıklama yaptı ve söz konusu çalışmanın 2022 yılı ile tamamlanacağı söylendi. Bu konu hakkında Çalışma Bakanı olan Vedat Bilgin, yaptığı konuşmalarla birlikte yasaların 2022 yılı ile tamamlanacağını ve son bulacağını belirtti.

Son dönemde sıklıkla konuşulan 3600 ek gösterge konusunda memurları ilgilendiren ve memurların maaşlarını, emekli maaşlarını ve emekli ikramiyeleri konusunda belirleyen gösterge rakamına denmektedir. Memurların aldıkları maaş hesaplanırken kullanılan rakamlar yükseldikçe maaş da yükseltilecek.

Memurların Maaşları ve İkramiyeler Ne Olacak?

İkramiyeler ve memurların maaşları hakkında kişilerin unvanlarına, kıdemlerine ve derecelerine göre aynı zamanda ek göstergelerine bakılacak. Eğer ek gösterge konusunda 2200 olan bir memur 3600 ek göstergesi varsa emekli maaşı yüzde 20 ila 25 daha fazla olmaktadır. İkramiye miktarları da bu duruma göre artmaktadır. Bu çalışmalara sebep olan sorun tamamen unvanlar arasındaki ek gösterge dengesizliği olmaktadır.

Eğer bir şube müdürünün ek göstergesi 2200 olmaktaysa ve emrinde olan bir çalışan memurun ek göstergesi 3600 ise bu durumda eşitsizlik meydana gelmektedir. Yapılacak çalışmalar unvanlar arasında ek gösterge dengesizliğini ortadan kaldırmaktadır. Öncesinde 3600 ek gösterge sorunu olanlar hemşire, polis, din görevlisi ve öğretmen bireyler olmaktaydı bununla birlikte yeni çalışmalar yapılmıştı fakat gündemle beraber çalışma kapsamı genişletilmeye başlandı. Tüm bu durumlarla beraber devlet memurları yasasına göre tüm unvanlar tekrardan düzenlenecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.