1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Milyonlarca Kişinin Beklediği Haber! 2021 Yılında Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak? Asgari Ücret Zammı…
Milyonlarca Kişinin Beklediği Haber! 2021 Yılında Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak? Asgari Ücret Zammı…

Milyonlarca Kişinin Beklediği Haber! 2021 Yılında Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak? Asgari Ücret Zammı…

Milyonlarca insanın gözü kulağı asgari ücret zammı haberinde! 2021 yılında asgari ücretin ne olacağını belirlemek adına Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanmıştı. Önceki senelerde olduğu gibi Orta Vadeli Program'da enflasyon oranlarına göre asgari ücret zammı yapılacağına dair bir bilgi paylaşılmadı.

A+A-

Peki 2021 yılından asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün (7 Aralık) 2021 yılındaki asgari ücret artışını belirmek adına gerekli çalışmalara başlayacak. Geçen hafta asgari ücretin tespit edilmesi amacı ile Komisyon, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında toplanmış idi.

Birçok insan, kasım ayındaki enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte asgari ücret zam oranının ne olacağını merak etmeye başladı. Orta Vadeli Program'da geçtiğimiz senelerde olduğu gibi enflasyon oranlarına göre asgari ücret zammı gerçekleştirileceğine dair bir bilgi paylaşılmadı. 2021 yılı için memur maaşlarında ve kamu işçilerinin ücretlerinde artış oranı %3+3 olacak şekilde belirlendi. Asgari ücret zammıyla birlikte memur, emekli vb. pek çok çalışanın maaşından çeşitli değişiklikler meydana gelecek. Peki 2021 yılı asgari ücret zammı ne zaman belirlenmiş olacak? Bu konudaki detaylar nelerdir?

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun İlk Toplantısında Neler Oldu?

Geçtiğimiz haftalarda Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ilk toplantısı, Bakan Selçuk başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı sonrasında Bakan, çeşitli açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada Bakan Selçuk, asgari ücretin işçi ve işverenlerin beklentilerine uygun, çalışma hayatına olumlu katkı sağlayacak bir seviyede belirleneceğine inandığını ifade etti.

Asgari ücretin tüm iş kollarını kapsamakta olduğunu belirten Selçuk, bu ücretin toplumun tüm kesimleri için eşit olarak belirlendiğini ifade etti. asgari ücretin, işçilerin çalışma hayatında ekonomik ve sosyal haklarının korunmasında, ücret politikalarının alt sınırını ortaya koymakta olduğunu belirten Selçuk, komisyonun nihai hedefinin tüm sosyal tarafların görüşleri, talepleri ve koşullarını göz önünde bulundurarak bu düzeyi belirlemek olduğunu sözlerine ekledi. Bakanlık olarak bu süreçte bir hakem rolü üstlendiklerini belirten Selçuk, işçi ve işverenlerin mutabakatıyla asgari ücreti tespit etmek istediklerini belirtti.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantı Tarihleri Nelerdir?

Pek çok insan, 2021 yılı asgari ücret zammı konusunda nelerin olacağını oldukça merak ediyor. Bu zam oranını belirleyecek olan kurum ise Asgari Ücret Tespit Komisyonu. Komisyonun ilk toplantısı geçtiğimiz haftalarda Bakan Selçuk başkanlığında gerçekleşmişti. Komisyonun diğer toplantılarının ne zaman belirleneceği ise merak konusu.

Komisyonun 2. toplantısının Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun ev sahipliğinde ve 15 Aralık tarihinde gerçekleştirileceği belirlendi. Komisyon, 2. toplantının ardından 3. toplantısını da gerçekleştirecek.

DİSK'ten Asgari Ücrete Dair Açıklama!

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), 2021 yılında asgari ücretin 3 bin 800 TL olması gerektiği ile ilgili bir açıklama yaptı. DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin Karaköy'de gerçekleştirdikleri toplantıda, asgari ücret raporu da açıklandı.

TÜRK-İŞ'ten Asgari Ücret Açıklaması!

Asgari ücretle ilgili açıklama yapan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, işveren ve hükümetin, tebessüm ettirecek "evet" denilebilecek bir rakam getireceğini umut ettiklerini belirtti. Açıklamalarına devam eden Ergün Atalay, taban ücret olması gereken asgari ücretin Türkiye'de geçim ücretine dönüştüğünü sözlerine ekledi.

Asgari Ücret Artışı Ne Zaman Belli Olacak?

Birçok insan, asgari ücret artışının ne zaman belli olacağını merak ediyor. Bilindiği gibi asgari ücret, her yıl olduğu gibi bir önceki senenin aralık ayında gerçekleştirilen Asgari Ücret Tespit Komisyonunun toplantılarında yapılan çalışmalarla belli oluyor. Bu yıl da 1 Aralık'tan itibaren Asgari Ücret Tespit Komisyonu, çalışmalarını başlattı. Komisyonda işçi, işveren ve devlet, beşer üye ile temsil edilerek yer alacak.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.