1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Milyonlarca kişi bu anı bekliyordu! 2021 emekli maaş zammı belli oldu! En düşük emekli maaşı ne kadar?
Milyonlarca kişi bu anı bekliyordu! 2021 emekli maaş zammı belli oldu! En düşük emekli maaşı ne kadar?

Milyonlarca kişi bu anı bekliyordu! 2021 emekli maaş zammı belli oldu! En düşük emekli maaşı ne kadar?

Aralık ayının bitmesine sadece birkaç gün kala vatandaşlar ocak ayında ne kadar zam alacaklarını merak etmeye başladı. 2020 yılının son günlerini yaşarken aralık ayında meydana gelecek enflasyon oranlarının ne kadar olacağı araştırılıyor.

A+A-

4 Ocak tarihinde açıklanacak enflasyon oranlarının ardından maaşlara ne kadar zam geleceği belli olacak. Memur ve emekliler için toplu sözleşme kapsamında yüzde üç oranında ocak ayında maaş zammı uygulanacak.

Fakat 2020 yılının son altı aylık sürecinde enflasyon oranları yüzde dördün üzerine çıkarsa aradaki farklar da maaşlara zam olarak yansıtılacak. Peki, bu oranlar karşısında en yüksek ve en düşük emekli maaşları ne kadar olacak? Emekli maaşları hakkında son dakika gelişmeleri…

Emekli maaş zam oranları için meraklı bekleyişler hız kesmeden devam ediyor. Resmi veriler ile beraber memur ve emekli maaşlarına gelecek net oran ocak ayının dördünde belli olacak.

Emekli maaşlarında son dakika…

Türkiye istatistik kurumundan gelen verilere göre temmuz ve kasım ayları arasında meydana gelen enflasyon oranı yüzde 7,02 olarak açıklandı. Kesin verilerin belli olması için sadece aralık ayı kaldı. Merkez bankasından gelen enflasyon beklenti anketine göre aralık ayı da eklenince 2020 yılının son altı aylık süreçlerinde meydana gelecek enflasyon oranlarının yüzde 7,96 olması ön görülüyor.

Merkez bankasından gelen tahminler eğer olur da Türkiye istatistik kurumundan da aynı olarak açıklanırsa maaşlara emekli ve memurlar için yüzde 6,96 oranında zam gelecek. Bunun netleşmesi için sadece aralık ayına ait enflasyon oranlarının 4 Ocak tarihinde açıklanması bekleniyor.

Memurlara gelecek yardım ile beraber en düşük 3 bin 918 TL ye kadar çıkacak. Maaşlara gelen zam oranları ile aile yardım ödemeleri de artacak. Evde bakım için ödenen yardımlar engelli ve bakıma muhtaç olan kişilerin yakınları için 1621 TL değerinden gelen zam oranı ile beraber 627 TL ye kadar çıkacak. Şu an en düşük emekli maaşı 1500 TL olarak ödenmeye devam ederken gelen zam oranı ile beraber 1619 TL ye kadar çıkması bekleniyor.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.