1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Milyonlarca kişi bekliyordu. İmzalar atıldı emekli sandığı! Milyonlarca kişiye 4 bin 750 lira ek ödeme!
Milyonlarca kişi bekliyordu. İmzalar atıldı emekli sandığı! Milyonlarca kişiye 4 bin 750 lira ek ödeme!

Milyonlarca kişi bekliyordu. İmzalar atıldı emekli sandığı! Milyonlarca kişiye 4 bin 750 lira ek ödeme!

Bankalar emeklilerin maaşlarını kendi bankalarından alması için çeşitli kampanyalar yapıyor ve ek ödemelerde bulunuyor. Promosyon ve ikramiyeler ile birlikte SGK, SSK ve Bağkur emeklilerine yıl içinde 4 bin 750 liraya kadar ek ödeme yapılabilecek.

A+A-

SGK, SSK ve Bağkur emeklilerine 4750 TL'ye kadar ek ödemeler başladı. Geçtiğimiz gün yapılan açıklamada SGK ile anlaşma sağlandığı ve emeklilere 2020-2023 dönemi için promosyonu ödemesi yapılacağı bildirilmişti. Emeklilere müjdeli haberin gelmesinin ardından en çok araştırılan konu , hangi bankanın ne kadar promosyon ödemesi yaptığı, promosyon ödemelerinin ne kadar olduğu araştırılıyor. Promosyon görüşmelerinde bu miktarın 2750 TL 'ye kadar çıkacağı bildirildi. İşte ikramiye, ek ödeme ve banka promosyon ücreti detayları... Diğer yandan emeklilere bu yıl da iki kez bayram ikramiyesi ödenecek.

EŞ VE ÇOCUĞA PROMOSYON

Konu ile ilgili bir açıklama geldi ve vefat eeden emeklinin eşi ile çocuğuna promosyon ödemesi yapılacağı bildirildi. Vefat eden emekli vatandaşın aylığını eşi ve 2 çocuğu alıyorsa ve maaşına göre promosyonu 750 liraysa, eşe 375, çocuklara ise 187,5'er TL'lik promosyon ödemesi yapılacak.

18 YAŞINDAN KÜÇÜKLERE ÖDEME NASIL OLACAK?

18 yaş altında, vefat eden emekli ebeveynin maaşını alanlar için anne veya babasının velayeti gerekiyor. Anne veya babasının velayeti altında olanlara ise kendi gelir tutarı ile banka aracılığıyla gelir/aylık alan anne veya babasının gelir/aylıkları tutarı toplamı esas alınarak velisine promosyon ödemesi yapılacak.

AYNI ANDA BİRDEN FAZLA MAAŞ ALANLAR

Sosyal Güvenlik Kurumu 'ndan aynı anda birden fazla gelir ve aylık alanlar bankalarına bu durumu bildirecek. Genel uygulama, tüm gelir ve aylıkların toplamı üzerinden tek bir promosyon ödenmesi şeklinde. Örneğin, 2 bin lira yaşlılık aylığı, ölen eşinden dolayı da 600 lira ölüm aylığı alan kişinin toplam aylığı 2.600 TL kabul edilir. Bunun üzerinden promosyon ödenir.

3 AYLIK MAAŞ ALANLAR

Emeklinin 1 aya denk gelen gelir/aylık tutarına göre hesaplanır.

EMEKLİYE HANGİ BANKA NE KADAR ÖDEME YAPACAK?

ZİRAAT BANKASI:

SGK (Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur) emekli maaş ödemelerini Bankamız aracılığı ile alan müşterilerimize Bankamızca;

1.000 TL altında emekli aylığı alanlara 300 TL,

1.000 TL ila 2.000 TL arasında emekli aylığı alanlara 375 TL,

2.000 TL üzerinde emekli aylığı alanlara 450 TL tutarında olmak üzere,

3 yıllık peşin promosyon ödemesi yapılmaktadır.

VAKIFBANK:

1 aya isabet eden emekli maaşı tutarı;

1.000 TL'ye (1.000.-TL hariç) kadar olanlara 300,00.-TL,

1.000 TL - 2.000 TL (2.000 TL hariç) arasında olanlara 375,00.-TL,

2.000 TL ve daha fazla olanlara 450,00.-TL,

3 (üç) yıllık süre için peşin ve nakdi olarak promosyon ödemesi yapılacaktır.

Şekerbank promosyon ödemeleri

Emekli maaşlarını Şekerbank' a taşıyan emekliler, maaş miktarları, otomatik ödeme talimatları ve bir arkadaşını bankaya getiren emeklilere farklı kalemler altında toplamda 2 bin 100 TL'ye kadar nakit para ödemesi yapacak.

Bankadan konu ile ilgili yapılan açıklamaya göre, "Şekerbank, Kazandıran Emekli Paketi ile maaşını Şekerbank'a taşıyan emeklilere 3 yıllık taahhüt karşılığında maaş tutarlarına göre 375 ila 450 TL arasında değişen promosyon ödemeleri sunuyor. Maaşını Şekerbank'a taşıyan emekliler aynı zamanda iki otomatik ödeme talimatı verdiğinde 150 TL, 10 adet müşteri ile sınırlı olmak üzere yönlendirdiği her yeni emekli için de 150 TL olmak üzere toplam 1500 TL promosyona hak kazanacak.Böylece maaşını Şekerbank'a taşıyan emekliler toplamda 2 bin 100 TL'ye kadar nakit promosyon kazanabilecek.Kazandıran Emekli Paketi'nden yararlanmak üzere maaşını Şekerbank'a taşıyan emekliler, Şekerbank şubelerinden ücretsiz para çekebiliyor, yurt içi tüm banka ATM'lerinden ise yine ücretsiz bakiye sorgulama ve para çekimi yapabiliyor.Emekli maaş müşterileri, internet, mobil şube ve çağrı merkezi aracılığıyla yapacakları havale ve EFT işlemlerini de ücretsiz gerçekleştirebiliyor."

Garanti BBVA’dan 1.200 TL'ye varan nakit promosyon

Garanti  BBVA, 1.500 liraya kadar emekli maaşı alanlara 800 lira, 1.500-2 bin 500 lira  arasında emekli maaşı alanlara 1.000 lira, 2 bin 500 lira ve üstünde maaş  alanlara ise 1.200 lira nakit promosyon ödemesi yapacak.

Garanti BBVA ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında  imzalanan yeni protokol ile emekli maaşını 3 yıl boyunca  Garanti BBVA'dan alma  taahhüdü veren emekliler, ek ürün koşulu olmadan 1.200 TL'ye varan nakit  promosyon ödemesi alabilecek.

Garanti BBVA'dan yapılan açıklamaya göre, Garanti BBVA, 1.500 liraya  kadar emekli maaşı alanlara 800 lira, 1.500-2 bin 500 lira arasında emekli maaşı  alanlara 1.000 lira, 2 bin 500 lira ve üstünde maaş alanlara ise 1.200 lira nakit  promosyon ödemesi yapacak.

Böylece Garanti BBVA, emeklilere ödediği promosyonda yüzde 166'lık  artış gerçekleştirmiş olacak. Maaşını Garanti BBVA'dan alan emekliler, yüzde 0,99  faiz oranlı özel ihtiyaç kredisinden faydalanabilecek

Garanti BBVA'lı emekliler, şubeye gitmeye gerek kalmadan, ATM, mobil  ve internet bankacılığı aracılığıyla maaşlarını kolayca Garanti BBVA'ya  taşıyabilecek.

Halkbank'tan emeklilere 750 TL'ye varan promosyon

Halkbank, emeklilere yönelik promosyon ödemesi  uygulaması için Sosyal Güvenlik Kurumu ile protokol imzalayarak, emekli  müşterilerine 750 TL’ye varan promosyon ödemesi yapacağını açıkladı

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Halkbank'ın promosyon tutarı, 1500  TL'ye kadar brüt maaşlarda 500 TL, 1500 TL-2 bin 500 TL arası brüt maaşlarda 625  TL, 2 bin 500 TL ve üstü brüt maaşlarda 750 TL olacak. Ödemeler tek seferlik  yapılacak, uygulamadan yararlanan emekliler maaşlarını 3 yıl boyunca Halkbank'tan  alma taahhüdü verecek.

Başvurular Halkbank şubeleri, ATM'leri, İnternet Şubesi ve "0850 222 0

400" DIALOG kanalı aracılığıyla yapılabilecek. Emekli maaşını Halkbank üzerinden  alanlar, 750 TL'ye kadar promosyon ödemesinin yanı sıra yurt geneline yaygın şube  ve ATM ağından maaş tutarının tamamını çekebilme imkanına sahip olacak

TEB'den emekliler için 2 bin 750 teklif

TEB, 5 Mart tarihi itibarıyla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)  emeklisi olup emekli maaşını taşıyan müşterilerine yönelik başlattığı  kampanya kapsamında, maaşı 1.500 TL'ye kadar olan emekliler 850 TL, 1.500 TL ile 2.500 TL arasında maaş alan emekliler ise 1.125 TL promosyon avantajından yararlanacak. Emekli maaşı 2.500 TL üzeri olan  emekliler ise 1.250 TL promosyon alabilecek. Kampanyadan yararlanmak  isteyen emeklilerin TEB'de en az iki adet aktif otomatik fatura ödeme  talimatı olması veya kampanya dönemi içinde en az iki yeni otomatik  fatura ödeme talimatı vermesi ve ayrıntılı bilgi için TEB şubelerine  başvurması gerekiyor.

Ayrıca TEB, yakınlarına tavsiye ederek TEB Emekli Bankacılığı  Ailesi'ne katan müşterilerine de kişi başına 150 TL, toplamda  1.500TL'ye varan ödeme yapıyor. Böylece, emekli maaşı 2.500 TL  üzerinde olup maaşını TEB'e taşıyarak 1.250 TL almaya hak kazanan  emekliler, 10 emekliyi TEB Emekli Bankacılığı Ailesi'ne katarak toplam  2.750 TL'ye varan promosyondan yararlanma imkanına sahip olacak.

Emekli müşterileri için özel müşteri hizmeti hattı da kuran TEB,  emeklilerin bu hattan ve internet bankacılığından yapacakları EFT ve  havale işlemlerinden ücret almıyor. TEB şubelerinde öncelikli hizmet,  kredi kartı ücret muafiyeti, günlük nakit çekim imkanı sunan Marifetli  Hesap ile birikimlerine yüksek faiz ve ATM'lerden yüksek çekim limiti, TEB'in emeklilere özel paketinde yer alan diğer hizmetler arasında yer  alıyor.

Mevcutta TEB'den emekli maaşını alan müşteriler ise, Mart ayı  içerisinde TEB kredi kartlarına başvurusu yapması durumunda onaylanan  kredi kartları ile yapacakları market harcamalarında 30 Haziran  tarihine kadar 150 TL'ye varan indirime de hak kazanıyor.

ING BANK

ING Türkiye, emekli maaş müşterilerine özel kampanyada TEB gibi 2.250 TL'ye varan promosyon imkanı sağlıyot. ING'li emekli müşteriler, yeni kampanya kapsamında 450 TL'ye varan nakit promosyona ek olarak; Turuncu Ekstra ile 750 TL harcama yaptıkları her ay için 50 TL nakit promosyon alacak. Böylelikle 3 yıl için ek 1.800 TL promosyon; toplamda ise 2.250 TL'ye varan nakit promosyon fırsatı sunulacak.
 
Emekli ING'liler ayrıca Turuncu Ekstra programı kapsamında Turuncu Hesap'taki birikimlerinde alt tutar ve vade kısıtı olmaksızın ayrıcalıklı faizden yararlanabilecek, internet ve mobil bankacılıktan yapacakları para transferlerine de herhangi bir ücret ödemeyecek.

QNB FİNANSBANK emekli promosyonu

QNB Finansbank da maaşını taşıyıp bir bankacılık ürününü kullananlara bin 250 liraya varan promosyon ödeyecek.

HALKBANK emekli promsoyonu teklifi

Maaşını Halkbank’tan alan emeklilere yönelik promosyon ödemesi uygulaması için Sosyal Güvenlik Kurumu ile protokol imzalayan Halkbank, emekli müşterilerine 750 liraya varan promosyon ödemesi yapacağını açıkladı.

Halkbank’tan yapılan açıklamada, promosyon tutarının bin 500 liraya kadar brüt maaşlarda 500 lira, bin 500 – 2 bin 500 lira arası brüt maaşlarda 625 TL, 2 bin 500 TL ve üstü brüt maaşlarda 750 lira olacağı bildirildi.

Tek seferlik yapılacak ödemelerde, uygulamadan yararlanan emekliler maaşlarını 3 yıl boyunca Halkbank’tan alma taahhüdü verecek.

Yapı Kredi emekli promosyonu

Emekli maaşlarının yatırılması için 31 Mart 2020'ye kadar Yapı Kredi'yi tercih eden müşterilerine özel hazırlanan yeni kampanya ile 3 sene maaşlarını Yapı Kredi'den alma taahhüdü veren emekliler 1.000 TL'ye varan nakit promosyon kazanıyor.

Emeklilik Paketi ile Yapı Kredi Mobil, Yapı Kredi Bireysel İnternet Şubesi ve ATM'lerden yapılan havalelerde de ücret muafiyeti sunuyor. Ek olarak, ücretsiz düzenli ödeme talimatı verebilen emekli maaş müşterileri, TL birikimlerine özel 6 ay hoş geldin faizi alırken, bireysel ihtiyaç kredilerini kendilerine özel indirimli oranlarla kullanabiliyorlar. Öte yandan Yapı Kredi, emekli müşterilerine özel olarak sunduğu Medline acil sağlık hizmeti üyeliği ile doktorlu kara ambulansı ve telefonla tıbbi danışmanlık hizmetlerini de 1 yıl boyunca ücretsiz olarak sağlıyor.

Türkiye İş Bankası emekli promosyonu
 
2020/2023 dönemi için SGK ile yapılan anlaşma doğrultusunda ilk maaşını İş Bankası’ndan alan ya da mevcut emekli maaşını İş Bankası’na taşıyan SGK emeklilerine;

3 yıl süre ile emekli maaşlarını İş Bankası aracılığıyla almayı taahhüt etmeleri halinde,

İş Bankası hesaplarına yapılacak ilk maaş ödemesinin ardından, promosyon ödemesi yapılır.

2020/2023 ödemelerine aracılık edilen tüm emekli maaşlarının 1 aya karşılık gelen tutarı üzerinden hesaplanır. Yani;

1.500 TL’den düşük maaşlar için 500 TL,

1.500 TL - 2.500 TL arası maaşlar için 625 TL,

2.500 TL ve üzerinde maaşlar için 750 TL olarak ödeme yapılır.

Promosyon ödemelerini; emekli maaşı almakta olan kişiler başvuru tarihinden itibaren 3 iş günü içinde, ilk kez maaş alacak olanlar ise ilk maaş ödemesi takiben 3 iş günü içerisinde alırlar.

Denizbank emekli promosyonu

Emekli maaşını DenizBank’tan 3 yıl süre ile alma sözü veren emeklilerimiz 750 TL’ye varan nakit promosyon kazanıyor.

EMEKLİNİN BANKA PROMOSYONU NASIL ARTAR?

Emeklilerin bugünlerde gündeminde promosyon var. İkinci promosyon için heyecanlanan emekliler, pek çok soruya da cevap arıyor. İşte promosyonda dikkat etmeniz gereken noktalar:

Bankalar promosyonda taban tutarı toplu olarak artırma düşüncesinde değil. Ancak isteyen banka daha yüksek ödeme yapabilecek.

Emeklilere promosyon olarak maaşa göre en az; 300, 375 ya da 450 lira ödeniyor. Bazı bankalar bir ya da iki bankacılık ürünü kullananlara tutarı artırıyor. Emekli, bu şekilde bin 250 liraya varan ödeme alabiliyor.

Sadece 3 yıllık taahhüt veririm' diyorsanız, 450 liraya varan taban tutarı alırsınız. 'Kredi kartı, otomatik ödeme talimatı' gibi bankacılık ürünleri kullanırım diyorsanız, daha yüksek ödeme vaad eden bankaları seçebilirsiniz.

Promosyon imzasını atmadan önce şartları iyice inceleyin. Şartları yerine getirip getiremeyeceğinizi ölçün-biçin ve kararınızı verin.

Banka promosyonunu aldıktan sonra daha cazip fırsat çıkarsa, bunu değerlendirmeniz mümkün. Bunun için aldığınız promosyonu iade etmeniz gerekiyor. İade tutarı, taahhüdün tamamlanmasına kalan süre üzerinden hesaplanır.

İLK İKRAMİYE ÖDEMESİ MAYIS'TA

Diğer yandan emeklilere bu yıl da iki kez bayram ikramiyesi ödenecek. Tutarlarda değişiklik yapılmazsa 1000'er lira ödenecek. Ancak emekliler, ikramiyeye 'enflasyon güncellemesi' ya da 'her yıl vergi ve harçlara yapılacak artışı gösteren yeniden değerleme oranının yansıtılması' beklentisini taşıyor. Enflasyon oranında bile artış olsa 100-150 liralık fark eklenmesi anlamına gelir. Artışla ilgili net bir açıklama henüz yok. Ramazan Bayramı ikramiyesinin 18-22 Mayıs, Kurban Bayramı ikramiyesinin 27-30 Temmuz tarihleri arasında ödenmesi bekleniyor. Yani toplamda emekliye bu yıl 4.750 liraya varan ek ödeme yapılması mümkün lacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler