1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Milyonlarca kişi artık Whatsapp kullanamayacak denmişti! Whatsapp krizinde son dakika, Whatsapp Türkiye’den kaldırılıyor mu?
Milyonlarca kişi artık Whatsapp kullanamayacak denmişti! Whatsapp krizinde son dakika, Whatsapp Türkiye’den kaldırılıyor mu?

Milyonlarca kişi artık Whatsapp kullanamayacak denmişti! Whatsapp krizinde son dakika, Whatsapp Türkiye’den kaldırılıyor mu?

Son zamanlarda oldukça fazla konuşulan Whatsapp’ın gizlilik politikası dikkat çekmişti. Kullanıcılar tarafından gizlilik politikasına tepkiler büyüyor.

A+A-

Son zamanlarda oldukça fazla konuşulan Whatsapp’ın gizlilik politikası dikkat çekmişti. Kullanıcılar tarafından gizlilik politikasına tepkiler büyüyor.

Hemen hemen herkesin telefonunda bulunan ve mesajlaşma için kullanılan Whatsapp’a tepki gelmeye başlamıştı. Uygulamadan yayınlanan gizlilik politikası güncellemesi oldukça önemliydi. Uygulamayı kullanan milyonlarca kişi ise bu durumun olmaması gerektiğini savunmuştu.

Konuşulanlara göre uygulama Türkiye’nin de içlerinde bulunduğu birçok ülkeden çekilmeye karar verdi. Uygulama oldukça sorunlu bir yöntem izlediği için çoğu kişi uygulamayı silmişti. Kullanıcılarını kaybetmeye başlayan uygulamadaki gizlilik politikası ise kaldırılmıştı.

Whatsapp Kullanıcı Kaybetti!

Whatsapp açıklamış olduğu gizlilik politikası sonucu birçok kullanıcının silmesi ile karşılaşmıştı. Kullanıcılar hem uygulamayı silmiş hem de sosyal medya üzerinden büyük tepkiler göstermişti. Bu durum esnasında da Whatsapp zarar görmüş ve kullanıcılarını kaybetmişti. Ayrıca uygulama güvenilirliğini de kaybetti.

30 milyon kullanıcısı bulunan uygulamanın getirdiği gizlilik politikası, çoğu kişi tarafından kabul edilmedi. Ancak bu gizlilik politikasını kabul etmek uygulamayı kullanma şartları arasında yer alıyordu. Şartları kabul etmeyenler ise uygulamanın içerisinde bulunamıyordu. Bu nedenle kullanıcılar iletişim kurmaya bir alternatif olarak Telegram indirdiler.

Whatsapp Gizlilik Politikası

Whatsapp gizlilik politikasını kabul etmek için kullanıcılara 20 Şubat son gün olarak verilmişti. Üyeler bu tarihe kadar politikayı kabul etmezlerse uygulamada yer alamayacaklardı. Tepkilerin ardı arkası kesilmeyince uygulama geri adım atmaya kalktı ancak sözleşmeyi kalıcı olarak kaldırmadı. Sözleşmenin kabul edilme süresinin yalnızca uzatıldığı belirtildi.

Whatsapp Türkiye’den Kalkıyor Mu?

Sosyal medya uzmanlarının görüşlerine göre Whatsapp, birçok ülke üzerindeki uygulamasını geri çekecek. Ancak bu söylentilerin doğruluğu bilinmiyor ve söylentileri kanıtlayan herhangi bir iddia bulunmuyor. Bunun yanı sıra Whatsapp şirketinden herhangi bir resmi açıklama gelmedi. Henüz böyle bir durumun kesinliği yok.

Bazı sosyal medya uzmanları ise Whatsapp’ın kaldırılmayacağını ve büyük bir bağlantının bulunduğunu söyledi. Türkiye üzerinde yalnızca 30 milyon kullanıcısı olan uygulamanın çekilmesinin, oldukça büyük bir maddi kaybının olacağı ifade edildi. Whatsapp Türkiye üzerinde hala kullanılabilecek ve çekilmeyecek.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.