1. HABERLER

  2. KONUT

  3. Milyonlarca kiracı vatandaşı ilgilendiriyor: Resmen yandınız! Artık değişiyor! uzmanlardan önemli bir açıklama geldi!
Milyonlarca  kiracı vatandaşı ilgilendiriyor: Resmen yandınız! Artık değişiyor! uzmanlardan önemli bir açıklama geldi!

Milyonlarca kiracı vatandaşı ilgilendiriyor: Resmen yandınız! Artık değişiyor! uzmanlardan önemli bir açıklama geldi!

Son yıllarda ev sahipleri ve kiracılar arasındaki sular bir türlü durulmuyor. Artış gösteren kiralardan sonra ev sahipleri evlerini daha yüksekten kiraya vermek isterken, kiracılar da evden çıkıp daha yüksek kiralık eve geçmek istiyor. İki taraf arasındaki duruma bir dönem hükümet müdahale etmiş ancak taraflar arasındaki anlaşmazlık tam olarak ortadan kalkmamıştı.

A+A-

Son yıllarda ev sahipleri ve kiracılar arasındaki sular bir türlü durulmuyor. Artış gösteren kiralardan sonra ev sahipleri evlerini daha yüksekten kiraya vermek isterken, kiracılar da evden çıkıp daha yüksek kiralık eve geçmek istiyor. İki taraf arasındaki duruma bir dönem hükümet müdahale etmiş ancak taraflar arasındaki anlaşmazlık tam olarak ortadan kalkmamıştı. 1 Temmuz tarihinden itibaren geçtiğimiz dönemlerde hükümetin getirdiği yüzde 25’lik kira fiyat artış miktarı sınırlaması kaldırılacak.

Resmi olarak uygulanmasa da kiralık ev fiyatları yüzde 70 oranında artış gösterdi. Vatandaşlar kiralayacak ev bulamıyor, bulsa bile kira miktarından dolayı tutup yerleşemiyor. Konuya ilişkin uzmanlardan kiracıları ilgilendiren önemli bir açıklama geldi.

İL İL KİRA  ARTIŞ ORANLARI

Yapılan araştırmalara göre ülkemizde kiralık fiyatları ortalama yıllık artış oranı Şubat’ta yüzde 189,5 olurken, fiyat ise 86,9 TL’ye yükseldi. Yıllık kira artış oranı İstanbul’da yüzde 138,5, Ankara’da yüzde 153, İzmir’de ise yüzde 182,1 oldu. Ortalama kiralık konut metrekare fiyatı ise Megakent’te 116,9 TL, Başkent’te 60,7 TL, İzmir’de 84,6 TL’ye yükseldi.

EV SAHİPLERİNİN YENİ YÖNTEMİ

Ev sahipleri kiracıları çıkarmak için yeni bir yöntem kullanmaya başladı. Kira sözleşmelerinin yanında bir de tahliye taahhütnamesi istemeye başladılar. Tahliye taahhütnamesinin bir sözleşme olduğunu söyleyen Avukat Sinan Keskin, Türk Borçlar Kanunu’ndaki genel hükümlere göre baskı altında imza atılması durumunda, bunun geçersiz sayılacağını belirtti.

Keskin, açıklamasının devamında böyle bir durum ile karşı karşıya kalındığı vakit mağdur olunmaması adına mutlaka bir avukata başvurulması gerektiğinin altını çizdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.