1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Milyonlarca Kamu Personeli vatandaşa büyük zam müjdesi! Bakanlık açıklama yaptı kamu personeline ek zam yapılacağı duyuruldu işte detaylar...
Milyonlarca Kamu Personeli vatandaşa büyük zam müjdesi! Bakanlık açıklama yaptı kamu personeline ek zam yapılacağı duyuruldu işte detaylar...

Milyonlarca Kamu Personeli vatandaşa büyük zam müjdesi! Bakanlık açıklama yaptı kamu personeline ek zam yapılacağı duyuruldu işte detaylar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan gelen açıklamaya göre toplu protokolyle ilgili ek sözleşme düzenlenecek. Buna göre tüm kamu personelini kapsayacak şekilde enflasyon farkının üstünde bir sosyal refah düzenlemesi yapılacak.

A+A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre toplu protokolyle ilgili ek sözleşme düzenlenecek. Buna göre tüm kamu personelini kapsayacak şekilde enflasyon farkının üstünde bir sosyal refah düzenlemesi yapılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan toplu protokolye ilişkin açıklaması yapıldı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 4 000 000 kamu personeli ve 2 milyondan fazla kamu personeli emeklisinin 2022 ve 2023’teki mali ve sosyal haklarını belirleyen 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde, kamu görevlileri için önemli kazanımlara imza atıldığı belirtildi.

Toplu Sözleşme Maddesi Haline Getirildi

Memur ve kamu personeli emeklilerinin maaşlarına yüzde 30 ile yüzde 35 arasında değişen kümülatif artış oranları ile enflasyon farklarından oluşan zam yapıldığının ifade edildiği açıklamada,”3600 Ek Gösterge meselesi vaat olmaktan çıkarılarak toplu protokol maddesi haline getirildi” söylendi.

Tüm Kamu Personelimizi Kapsayacak Refah Düzenlemesi Yapılacak
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada “Son dönemde kurda yaşanan hareketlilikten kaynaklanan ekonomik dalgalanmalar dolayısı ile toplu protokolün ilgili maddelerinde güncellemeye gerek duyulmuştur. Ancak bu düzenlemeleri hayata geçirirken demokratik bir müessese olan toplu protokolün zaafa uğraması da kabul edilemez.

Bu sebeple yetkili konfederasyon ve sendikalarımızla yapmış olduğumuz görüşme neticesinde kamu elemanlarımızın alım gücünü yükseltmek için toplu protokolmizde yer alan enflasyon farkını da dikkate alarak bir sosyal koruma çalışmasını ayrıntılı duruma getirmeyi ek sözleşme olarak değerlendireceğiz.

Söz konusu çalışma, yalnızca doktorları değil bütün sağlık personelini gözeten, bununla da sınırlı kalmayıp tüm kamu personelimizi kapsayacak şekilde enflasyon farkının üstünde bir sosyal refah düzenlemesi olarak yapılacaktır.

Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzün arkasında durarak, ekonomideki dalgalanmaların kamu elemanlarımız üstündeki etkisini bertaraf edecek bu düzenlemeyi en kısa bir süre içinde tamamlamak için çalışmalarımız devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.