1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Milyonlarca EYT'li Vatandaşları İlgilendiriyor! EYT Son Durum Nedir?
Milyonlarca EYT'li Vatandaşları İlgilendiriyor! EYT Son Durum Nedir?

Milyonlarca EYT'li Vatandaşları İlgilendiriyor! EYT Son Durum Nedir?

EYT ile ilgili araştırmalar günden güne yerini koruyor. EYT nedir, EYT çıkar mı soruları ilgiyle aranıyor. Yeni yıla girmemize ramak kala Emeklilikte Yaşa Takılanlar için yeni haber var mı?

A+A-

Son dakika haberleri arasında merakla takip edilen EYT hakkında son durum nedir? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı konuyla alakalı hangi açıklamaları yaptı? Prim gün sayısı dolan ancak yaştan dolayı emekli olamayan vatandaşların sabırsızlıkla beklediği EYT son durum nedir?

EYT NEDİR, KİMLERİ KAPSIYOR?

8 Eylül 1999’da yürürlüğe konan 4447 sayılı yasa ile emekli olmak için aranan sigortalılık süresi (erkek için 25, kadın için 20 yıl) ve prim ödeme (5000 gün) koşullarının yanına bir de yaş koşulu (kadın için 58, erkek için 60 yaş) getirildi. 8 Eylül 1999’dan önce sigortalı olanların yeni koşullara entegrasyonu da sigortalılık süresine göre aşamalı olarak sağlandı.

Sonuç olarak, emekli olmak için üç koşulun (sigortalılık süresi, prim ödeme ve yaş koşulunun) beraber sağlanması aranmaya başladı.

EYT ÇIKAR MI? EYT SON DURUM

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, bugünlerde kamuoyuna yansıyan haberlere ilişkin bir düzeltme gereksiniminin oluştuğu belirtilerek "Son günlerde kamuoyuna yansıyan haberlere ilişkin bir düzeltme ihtiyacı oluşmuştur. Bakanlığımızın önündeki çalışma takviminde 3600 ek gösterge konusunda kapsam ve maliyet çalışması ile asgari ücret tespiti bulunmakta ve bu iki konuyla alakalı çalışmalar devam etmektedir. Bakanlığımızın öncelikli gündeminde EYT ile alakalı bir çalışma bulunmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum