1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! 2021 Ocak zammında flaş gelişme…. Emekli maaşı 6 bin 822 TL mi olacak?
Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! 2021 Ocak zammında flaş gelişme…. Emekli maaşı 6 bin 822 TL mi olacak?

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! 2021 Ocak zammında flaş gelişme…. Emekli maaşı 6 bin 822 TL mi olacak?

SSK ve bağkur emeklilerini yakından ilgilendiren emekli zammı gelişmeleri hız kesmeden devam ediyor. Gelen son dakika açıklamalarına bakılacak olursa son beş aydaki enflasyon oranlarının yüzde 7,02 olarak meydana gelmesi maaşlarda 447 TL zam ön görülmesini sağladı. Peki, emekli zammı ne kadar olacak?

A+A-

Son aralık ayının enflasyon oranının kalmasının ardından vatandaşlar ne kadar emekli maaşı alacaklarını merak ediyor. 2021 yılında gelecek zamların ardından ne kadar emekli maaşı alınacak ve en düşük emekli maaşları ne kadar olacak? Emekli ocak zamları ile ilgili merak edilen tüm detayları sizler için derledik. İşte merak edilen tüm detaylar…

Emekli zammı ne kadar olacak?

Emekli maaşları 4 ocak tarihinde artık netlik kazanacak. Aralık ayının enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından vatandaşların ne kadar maaş alacakları da belli olacak.  Türkiye istatistik kurumundan gelen bilgilere göre temmuz ve kasım ayları arasında enflasyon oranları yüzde 7,02 olarak medyan geldi.

Son 5 aydaki enflasyon verilerine göre emekli maaşlarında tam 447,55 TL artış yaşanması bekleniyor. En yüksek emekli maaşı gelen zam oranının ardından 6 bin 375 TL değerinden 6 bin 822 TL ye kadar artması söz konusu olacak.

Bunun yanı sıra, emekli maaşlar arasında en yüksek ve en düşük emekli maaş farkı da; eskiye nazaran daha çok artacak. Bir sonraki toplantıda, maaş zammının net olarak açıklanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.