1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Milyonlarca Emekliye zam müjdesi! Kuruşu kuruşuna hesaplandı
Milyonlarca Emekliye zam müjdesi! Kuruşu kuruşuna hesaplandı

Milyonlarca Emekliye zam müjdesi! Kuruşu kuruşuna hesaplandı

Milyonlarca emekli vatandaşımız  bekliyordu. Zamlar belli oldu. Emeklilerin zamlı maaşları hesaplara yatıyor. Maaşı 1.500 TL’nin altında olan altuyüz ellei bin emekliye yeni zamları ödenmeye başlandı. Maaşlar tahsis numarasına göre yatıyor. Peki yetim ve dul maaşı da artacak mı?

A+A-

Ramazan Bayramı ikramiyeleri nisan ayı'nın başında öedenen emeklilere, zamlı maaşları da ödenmeye başlandı. Sabah'tan Faruk Erdem'in haberine göre Ekonomik denge Kalkanı Paketi'yle alınan karar uyarınca 650 bin emeklinin maaşı 1.500 TL'ye yükseldi. Tahsis numarasının son rakamına göre emeklilerin yeni maaşları geçen hafta ödenmeye başladı. maaşlar bu hafta da devam edecek. İşte yeni emekli maaşlarıyla ilgili merak edilenler…

Yeni zamlı uygulamadan kimler yararlanıyor?

Aylık geliri 1.500 liranın altında olan  Bağ-Kur ve SSK emeklileri bu boyut'ta yer alıyor. Bu emeklilerin maaşları en az bin 500 lira olacak.

Zam miktarları nasıl yansatılıyor?

Emeklilere aylık ek ödeme dahil 1.500 liranın altında ödeme yapılmayacak. Aylık geliri bin 500 liranın altında olan emeklilerin geliri 1.500 liraya yükselecek. Ek ödeme dahil 1000 lira alan emeklinin kazancı 500 lira yükselmiş olacak. Bağ-Kur ve SSK emeklileri her ayın 17'si ile 28'i arasında maaşlarını alıyor. Emekli maaşı cuma gününden itibaren ödenmeye başlandı. ödenek numaralarının son rakamına göre bu hafta da ödemeler verilmeye devam edecek.

Yetim ve Dul maaşı alanlar da yararlanacak mı?

Maaşı 1.500 liranın altında olan ölmüş olan emeklilerin hak sahibi yakınları faydalanacak. Bu emeklilerin aylıkları artacağı için, bunun üzerinden ölüm aylığı alanların'da kazancı artacak. Ölüm maaşı, 1.500 liralık yeni emekli aylığı üzerinden, hisse oranına göre hesaplanacak. En düşük ölüm maaşı; ölüm maaşı oranı yüzde 75 olanda 1.125, yüzde 50 olanlarda 750, yüzde 25 olanlarda 375 liraya çıkacak.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
İlgili Haberler