1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Milyonlarca emekliye üç güzel haber müjde yeni zam yolda
Milyonlarca emekliye üç güzel haber müjde yeni zam yolda

Milyonlarca emekliye üç güzel haber müjde yeni zam yolda

Emeklilere müjdeli haber geldi. Haziran ayı enflasyon oranı ile Temmuz zammı netleşecek. 2020 emekliler için kazanç yılı olmaya devam ediyor. Öte yandan koronavirüs salgını nedeniyle erken ödenen Kurban Bayramı ikramiyeleri de hesaplara yatırılacak. Emeklilere tatil ve seyahat için uygun maliyetli finansman verilecek. İşte milyonlarca emekliyi ilgilendiren detaylar....

A+A-

Yaklaşık 13 milyon emekliye müjdeli haber geldi. Emekliler 6 aylık neflasyın ile temmuz ayı zammını almaya hazırlanırken, 2. bayram ikramiyelerinin verileceği tarih belli oldu. Öte yandan emeklilere tatil fırsatı geliyor. milyonlarca emeklilere seyahat ve tatil için daha uygun maliyetli finansman verilecek. Pekela, emekli maaşı temmuz ayı zammı ne kadar olacak? 2. bayram ikramiyesi ne zaman verilecek? İşte merak edilen soruların detayları...

EMEKLİ MAAŞI TEMMUZ ZAMMI NE KADAR?

altı aylık enflasyon ile birlikte ikinci zamlarını alacak olan emekliler bunun için Temmuz ayının 3'ünde açıklanacak Haziran enflasyonunu bekliyor. Geçtiğimiz Ocak ayında  Bağ-Kur ve SSK emeklilerinin maaşı yüzde 6.5, memur emeklilerininki yüzde 5.5 artırılırken, Temmuz ayı artışının da ipuçları geliyor.

Enflasyon tahminleri, hem SSK ve Bağ-Kur hem de memur emeklilerinin zam oranının aynı olacağını ortaya koyuyor. Temmuz'da SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ilk 6 aylık enflasyon oranında zam, memur emeklilerine ise yüzde 4 artış ve Ocak-Haziran enflasyonu yüzde 4'ü aşarsa fark yansıtılacak.

Merkez Bankası'nın yaptığı beklenti anketinden de ilk 6 aylık enflasyon için yüzde 4.41 tahmini çıktı. Buna göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 4.41 zam alacak. Memur emeklilerinin zam oranı da yüzde 0.41 enflasyon farkıyla yüzde 4.41'e çıkacak.

Bu orana göre en düşük emekli maaşı; memurda 2 bin 778, esnafta bin 862, 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda 2 bin 204 liraya yükselecek.

İKİNCİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Emekliler 2018'de hayata geçen bayram ikramiyesi ile yılda 2 kez biner lira ek kazanca kavuştu. Bu yılın ilk ikramiyesi, Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi kapsamında erkene çekilerek Nisan'da verilirken; gözler Kurban Bayramı öncesinde yapılacak ikinci ödemeye çevrildi.
Kurban Bayramı 31 Temmuz-3 Ağustos tarihlerine denk geliyor. Bu doğrultuda emekliler, ödeme planında bir değişiklik yapılmazsa 27-30 Temmuz tarihleri arasında bu yılın ikinci bayram ikramiyesini alacak. Emeklilere biner lira, dul ve yetimlere hisseleri oranında ödeme yapılacak.

TATİL FIRSATI GELİYOR

Bu yaz emekliler için bir başka önemli haber de kamu bankalarından ve turizm acentelerinden gelecek. Ekonomi kaynaklarından edinilen bilgiye göre, kamu bankaları tarafından turizmi desteklemek amacıyla yaş gruplarına özel tatil kredileri sağlanacak. Tatil kredisi çalışanlar ve emekliler için ayrı koşullarda olacak.

Emeklilere tatil ve seyahat için daha uygun maliyetli finansman verilecek. Bankaların atacağı bu adımlara, turizmcilerin de katılması ve emeklilere sunulan tatil fırsatının büyümesi bekleniyor. Seyahat acenteleri ve tur şirketleri tarafından emeklilere özel indirimli tatil kampanyalarının devreye alınabileceği, ayrıca ulaşımda da avantajlı fiyatların sunulabileceği ifade ediliyor.

Detayların önümüzdeki günlerde belli olacağı belirtilirken, bu sayede emekliler hesaplı tatil yapabilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler