1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Milyonlarca emekliye müjde! Ocak ayı zammı belli oldu! 2021 ocak zammı ne kadar?
Milyonlarca emekliye müjde! Ocak ayı zammı belli oldu! 2021 ocak zammı ne kadar?

Milyonlarca emekliye müjde! Ocak ayı zammı belli oldu! 2021 ocak zammı ne kadar?

Her yıl emekliler için ocak ve temmuz aylarında zam alıyor. Bu yıl içerisinde yapılan zam ise maaşlar üzerinde ortalama olarak yüzde 5,75 değerinde bir artış getirdi. İşte emekli maaşları hakkında tüm detaylar...

A+A-

Emekliler ocak 2021 zamlı maaşları ne olacak araştırmalarına devam ediyor. Şimdiden gelecek bu zam oranı heyecan ile bekleniyor. Korona virüs salgın  nedenleri ile bir hayli ekonomik güçlükler ile boğuşan emeklikler için gelen zam oranları bir hayli takip ediliyor. Ocak ayı içerisinde beklenen oran ise yüzde 4,79 oranı ile artışın emekliler için yeterli gelecek ya da gelmeyeceği kısmı ile araştırmalar devam ediyor. Fakat yapılacak tahminlere göre en düşük belirlenen esnaf emeklisi için maaş 1886 TL olurken 1977 TL ye kadar çıkacak. Enflasyon oranlarına göre belirlenmesi beklenen zam oranları ise farklı bir şekilde gerçekleşir ise zam oranları farklı olacak ve bu fark ise aynı ay içinde tekrar hesaplar üzerine aktarımı yapılacak.

Promosyon için maaş zam alan emekliler adına ek ödeme için gerekli formüller de masada yer alıyor. Vergi beyannamesi içinde olan ek ödemeler ise maaşlarda yüzde dörtlük kısmına tekabül edecek. İlerleyen süreçlerde bu oranın artış göstermesi ise maaşlarda ortalama olarak yüzde sekiz ve ona kadar ek ödeme talepleri yer alıyor. Bu adımlar ile meydana gelen ek ödeme formülleri adına çalışmaya devam eden yetkililer adına emeklilerin geçim sıkıntılarına düşmemeleri de çalışmaların hızla sürmesi ile ilerliyor.

İlave ödemeler ise 2006 yılı içerisinde kaldırılmış olan vergi iade durumları yerine getiriliyor. Devlet memurları için aylık katsayı ile meydana gelen artışlar ise buna bağlı olarak devam ediyor.

2020 yılı içerisinde 2 kat zam ile 2 kat oran ile ikramiye olan emekliler için gelişmelerin zor zamanlarına destek olması açısından faydalı olacağına dair vurgular yapılıyor. Merkez bankası ocak ayı içerisinde oluşması beklenen zamlar için ipuçlarını yönlendirerek yüzleri de gülmeye devam ediyor. Bir sonraki zamanlarda yapılacak zam oranı ise aylıklarda ocak 2021 için hesaplara yatırılması gerçekleşecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum