1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Milyonlarca Emekliye müjde Maaşlarına 355 TL İntibak Zammı..! İntibak Zammı Ne Zaman Ödenecek?
Milyonlarca Emekliye müjde  Maaşlarına 355 TL İntibak Zammı..! İntibak Zammı Ne Zaman Ödenecek?

Milyonlarca Emekliye müjde Maaşlarına 355 TL İntibak Zammı..! İntibak Zammı Ne Zaman Ödenecek?

Çalışma bakanlığı, SSK ve Bağ-kur emeklisi olan vatandaşların maaşlarına 355 TL intibak zammı yapacak. Çalışma bakanlığı tarafından onaylanan bu yasa, emeklilerin yüzünü güldürmeyi başardı. Peki, intibak zammı ne zaman ödenecek, 355 TL intibak zammı ne zaman yatacak?  Tüm detaylar haberimizde…

A+A-

Çalışma bakanlığı, SSK ve Bağ-kur emeklisi olan vatandaşların maaşlarına 355 TL intibak zammı yapacak. Çalışma bakanlığı tarafından onaylanan bu yasa, emeklilerin yüzünü güldürmeyi başardı. Peki, intibak zammı ne zaman ödenecek, 355 TL intibak zammı ne zaman yatacak?

355 TL intibak zammı onaylandı!

Çalışma bakanlığı, 355 TL intibak zammını onayladı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Zehra Zümrüt Selçuk,  "Biz İntibak Zammını'da Formülünü onayladık ve teklifimizi 355 TL olarak sunduk. Ancak Corona Virüs nedeniyle gerek 1500 TL zammın yükselmesi, gerek 1000 TL Bayram ikramiyesi hesapları çerçevesinde şu an için resmi intibak zammı duyurusu gelmeyecek. Ancak bu sorunlar ortadan kalkınca Emeklilerimize daha müjdeli haberi vereceğiz" ifadelerine yer verdi.

Yeni gelen kanun ile en düşük emekli maaşı 1.500 TL olacak. Herkesin ödemesi yükselirken, 1.500 TL altında olan maaş hak ve hisse sahipleri de bu zamdan yararlanabilecek.

Promosyon ile en düşük ücret ve en yüksek emekli maaş arasında oluşan fark, milyonlarca emekliyi üzmekteydi. Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan bakan Zehra Zümrüt, "Bakanlık tarafından onayladık, TBMM'de görüşülecek ve sayın Cumhurbaşkanımıza götürülecek" dedi.

İntibak Zammı Ne Zaman Ödenecek?

İntibak zammı, Nisan ayında ödenecek. TÜED tarafından talep edilen bu hak, daha öncesinde 50 TL ila 355 TL arasında intibak zammının yapılmasının ardından 2000 yılından sonra emekli olanlar için de geçerli olacak.

İntibak zammı ile ilgili konuşan Ergün, TÜED’in vermiş olduğu mücadelelerin neticesinde, son yıllarda emekli vatandaşların taleplerinin karşılandığını ve sorun – taleplerinin olduğunu açıkladı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.