1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Milyonlarca emekliye Kurban Bayramı ikramiyesine rekor zam! Haziran'da o dev rakamı hesaplara yatıracaklar!
Milyonlarca emekliye Kurban Bayramı ikramiyesine rekor zam! Haziran'da o dev rakamı hesaplara yatıracaklar!

Milyonlarca emekliye Kurban Bayramı ikramiyesine rekor zam! Haziran'da o dev rakamı hesaplara yatıracaklar!

Seçimin ikinci tura kalmasıyla birlikte adayların seçim vaatleri rekor seviyelere ulaştı ve adeta müjde yağmuru başladı. Emeklilere 2023 Kurban Bayramı ikramiyesi miktarı açıklandı! Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri için 14 Mayıs 2023 Pazar günü Türkiye, %90 katılım oranıyla bir rekor kırarak sandığa gitti. İlk turda adaylar,

A+A-

Seçimin ikinci tura kalmasıyla birlikte adayların seçim vaatleri rekor seviyelere ulaştı ve adeta müjde yağmuru başladı. Emeklilere 2023 Kurban Bayramı ikramiyesi miktarı açıklandı!

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri için 14 Mayıs 2023 Pazar günü Türkiye, %90 katılım oranıyla bir rekor kırarak sandığa gitti.

İlk turda adaylar, Cumhurbaşkanı seçilmek için gereken %50+1 oy oranına ulaşamadı. CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu %45, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise %49,5 oy oranıyla ikinci tura katılmaya hak kazandı.

EMEKLİLERE KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ VAADİ AÇIKLANDI!

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, verdiği seçim vaadiyle "Emekli kardeşlerim, hakkınız olanı alacaksınız. Şu anda emeklilerin bayram ikramiyeleri asgari ücret kadar, yani güncel tutarla 8.500 TL'dir. Şu anda diyorum çünkü Ramazan Bayramı da dahildir. İktidara geldikten sonra Kurban Bayramı'nda 8.500 TL ikramiyenize ek olarak bu Ramazan Bayramı'nda oluşan 6.500 TL'lik fark da hesaplarınıza yatırılacak" şeklinde bir açıklama yaptı. Buna göre, Haziran ayında emeklilere toplamda 15.000 TL ödeme yapacaklarını belirtti.

CUMHUR İTTİFAKI'NIN EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ VAADİ NE KADAR, KAÇ TL?

Millet İttifakı, en düşük emekli maaşını asgari ücrete çıkarma ve bayram ikramiyesini asgari ücretle eşitleme sözü verirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HAK-İŞ genel kurulunda yaptığı konuşmada memurlara ve memur emeklisi aylığı için rekor bir zam sözü vermişti.

Bayram ikramiyesiyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan son güncellemede emekliye bayram ikramiyesi 2.000 TL'ye yükseltilmiştir.

kylycdaroylu-secim-vaadi-2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.