1. HABERLER

  2. SSK

  3. Milyonlarca emekliye kötü haber! Zam verilmeyecek!
Milyonlarca emekliye kötü haber! Zam verilmeyecek!

Milyonlarca emekliye kötü haber! Zam verilmeyecek!

Milyonlarca memur, memur emeklisi, işçisi emeklisi ve diğer emeklilerin gözü kulağı Temmuz ayında yapılacak olan Zam haberinde. Milyonlarca emekliyi üzecek kötü haber! Zam yok... İşte o haberin detayı

A+A-

Covid-19 pandemi salgınıyla gelen ekstra zamların altında ezilen emekliye mini zam, memur ve memur emeklilerine de mini zam farkı verildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tüketici enflasyonunun (TÜFE) yılın ilk 5 ayında yüzde 4.57 olduğunu açıkladı. Bu durumda memur ve memur emeklilerinin şimdiden 0.57 puan enflasyon farkı alacağı netleşti.

Ak Parti hükümeti geçen yıl ağustos ayında memur sendikalarının itirazına rağmen 2020 yılı için Ocak ve Temmuz ayında verilmek üzere yüzde 4 artı 4 toplu sözleşme zammı vermişti.

Memur emeklileri ve memurlar için yılın ilk 6 ayı için verilen yüzde 4'lük zam ilk 5 ayda enflasyonun 0.57 puan altında kalarak, önümüzdeki 6 aylık zammın netleşmesi için 3 Temmuz'da açıklanacak haziran ayı tüketici enflasyonu sonuçları bekleniyor.

Haziran ayı enflasyonu, 2018'de gerçekleşen yüzde 2.61'lik büyük artış dışında son 15 yılda en fazla yüzde 0.76'ya kadar çıktı ve 7 yılda da eksi enflasyon açıklayan TUİK. 15 yıllık haziran serisi yüzde sıfırlara yakın bir enflasyonu tahmin edilse de salgın nedeniyle yaşanan fiyat artışlarının yüksek olması nedeni ile bu sene ki haziran ayı enflasyon oranı geçmiş yıllara göre çok daha fazla olacağını göstermekte.

Emekliye yüzde 5-6 zam yapılır mı?

Enflasyon oranının haziran ayında en az yüzde 0.5 olması halinde 6 aylık enflasyon yüzde 5.09'a yükselcek ve Temmuzda memur emeklileri ve memurlar yüzde 4'lük yeni zamdan sonra yüzde 1.09 enflasyon farkı alacağı tahmin edilmekte. Memurlar dışında diğer işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerine ise yılın ikinci 6 aylık dönemi için TUİK verilerine göre belirlenen enflasyon farkı kadar, yani yüzde 5.09 oranında zam olacak.

Emekliye kötü haber! Zam yok

Korona virüs nedeni ile tüm emekli ve memur emeklileri ile birlikte nisan ayında ekstra zam alan ve bin 500 liraya yükseltilen en düşük seviye de emekli maaşlarına zam yapılmayacak. Ayrıca emekli aylığı bin 430 türk lirası ve altında olup bin 500 liraya çıkarılan hiçbir emekliye zam yapılmayacağı iddaa ediliyor.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum