1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Milyonlarca emekliye gece yarısı sürprizi! 13.000 TL ilave ödeme sürprizi! İkramiye Başvurusu ve tüm detaylar…
Milyonlarca emekliye gece yarısı sürprizi! 13.000 TL ilave ödeme sürprizi! İkramiye Başvurusu ve tüm detaylar…

Milyonlarca emekliye gece yarısı sürprizi! 13.000 TL ilave ödeme sürprizi! İkramiye Başvurusu ve tüm detaylar…

Milyonlarca emekli için gece yarısı sürprizi geldi. Saat 22.45’te açıklama yapıldı. Bayramdan önce emekliye çifte ödeme yapılacak. Ödeme miktarı ise 13.000 TL’ye ulaşıyor. 16 milyon emeklinin tamamı en az bu rakamı alacak. Ancak, hala emeklilik başvurusunu tamamlamayanlar için de yeni bir son dakika gelişmesi var. Emekli bayram ikramiyesi almak isteyenler aman dikkat. 31 Mayıs’a kadar süresi var.

A+A-

Milyonlarca emekli için gece yarısı sürprizi geldi. Saat 22.45’te açıklama yapıldı. Bayramdan önce emekliye çifte ödeme yapılacak. Ödeme miktarı ise 13.000 TL’ye ulaşıyor. 16 milyon emeklinin tamamı en az bu rakamı alacak. Ancak, hala emeklilik başvurusunu tamamlamayanlar için de yeni bir son dakika gelişmesi var. Emekli bayram ikramiyesi almak isteyenler aman dikkat. 31 Mayıs’a kadar süresi  var. Mesai bitimine kadar başvurusunu yapanlar ikramiye ödemesi alacak, başvurusunu 1 Haziran’a bırakanlara ise ikramiye yok. İşte emekliler için bayram öncesi  yapılacak yeni ödemeler ve son dakika gelişmeleri…

Kurban Bayramı öncesinde emeklilere çifte ödeme müjdesi geldi. Haziran ayında hem maaşlarını hem de 3 bin TL’lik bayram ikramiyelerini alacak olan emeklilerin, ikramiyeden yararlanabilmeleri için 31 Mayıs’a kadar başvuru yapmaları gerekiyor.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, emeklilere erken maaş ve bayram ikramiyesi müjdesi geldi. Haziran ayında emekli maaşlarıyla birlikte 3 bin TL’lik bayram ikramiyesi de ödenecek. Henüz emeklilik başvurusu yapmamış olanlar da ikramiye alma şansına sahipler. İşte tüm detaylar…

ERKEN MAAŞ VE İKRAMİYE ÖDEMESİ

Kurban Bayramı öncesinde, emeklilerin bu ayki maaş ödemeleri öne çekildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ikramiyelerin Kurban Bayramı öncesinde ödeneceğini ve ödeme takviminin yakında açıklanacağını belirtti. Emeklilere 10-14 Haziran haftasında hem maaşları hem de bayram ikramiyeleri birlikte ödenecek.

İKRAMİYE BAŞVURUSU VE ÖDEME DETAYLARI

Henüz emeklilik başvurusu yapmamış olanların da bayram ikramiyesinden yararlanma şansı bulunuyor. 31 Mayıs’a kadar başvuru yapan sigortalılar, 1 Haziran’dan itibaren aylık hesaplamasına dahil edilecek ve Kurban Bayramı ikramiyesinden faydalanabilecekler. Aylık bağlanma işlemleri tamamlanmasa bile ikramiye hak kazanılacak ve toplu ödeme ile birlikte hesaplara yatırılacak.

İKRAMİYE TUTARI VE ÖDEME GÜNLERİ

Bu yıl yüzde 50 zamla 2 bin liradan 3 bin liraya çıkarılan bayram ikramiyesi, ilk olarak Ramazan Bayramı’nda ödenmişti. İkinci ikramiye ise Kurban Bayramı öncesinde, 10-14 Haziran tarihleri arasında ödenecek. Emekliler maaşları ne olursa olsun 3 bin lira ikramiye alacaklar. Ölüm maaşı alan dul yetimler ve iş göremezlik ödeneği alanlar ise hisse oranlarına göre ikramiyeden yararlanacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI

Kurban Bayramı ikramiyesi ve maaş ödemeleriyle birlikte, en düşük emekli maaşı alanlar için hesaplara yatacak toplam rakam 13 bin TL olacak.

ERKEN ÖDEME TARİHLERİ

SSK emeklilerinin normalde 17-26 Haziran tarihleri arasında ödenen maaşları, bayrama denk gelen günler nedeniyle erken yapılacak. Bu erken ödeme sadece belirli emeklilerle sınırlı kalmayıp tüm emeklileri kapsayabilir.

31 MAYIS’A DİKKAT

31 Mayıs akşamına kadar emeklilik başvurusu yapanlar, Kurban Bayramı ikramiyesinden yararlanabilecekler. İşlemler tamamlanmasa bile ikramiye hak edilmiş olacak ve toplu ödeme ile birlikte hesaplara yatırılacak. Aynı durum ölüm maaşı başvurusu yapanlar için de geçerli olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.