1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Milyonlarca Emekliye Büyük Müjde! Bayram ikramiyesi zammı, kira yardımı! İşte detaylar
Milyonlarca Emekliye Büyük Müjde! Bayram ikramiyesi zammı, kira yardımı! İşte detaylar

Milyonlarca Emekliye Büyük Müjde! Bayram ikramiyesi zammı, kira yardımı! İşte detaylar

13 milyon emekli vatandaşın kurban bayramına az günler kala ödenmesi beklenen bayram ikramiyesinde, bayram öncesi emekli ikramiyelerine zam olacak mı merak ediliyor.

A+A-

İYİ Parti’nin Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, iki ayrı kanun teklifini TBBM’ye sundu. Kanun teklifinin içeriğine göre emekli vatandaşlara bayramda ödenen 1000 TL’lik ikramiyenin 1.500 TL’ye yükseltilmesi ve memurlara da verilmesi önerildi. Bir diğer kanun teklifinde ise ev sahibi olmayan kiracı emeklilere her ay 581 TL kira yardımı yapılması istendi. Peki, bayram ikramiyesi ne kadar olacak?

Kanun teklifinde ev sahibi olmayan kiracı emeklilere her ay 581 TL kira yardımı yapılması istendi. Peki, bayram ikramiyesi ne kadar olacak? Bayram ikramiyesi ne zaman verilecek?

Emekli vatandaşlara kira yardımıyla ilgili olan teklifte; üzerine tapulu bir gayrimenkul olamayan emekli vatandaşlara bundan sonra asgari ücretin 4’de biri kadar kira yardımı yapılması talep edildi.

İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’un sunduğu yasa teklif gerekçesi ise şu şekilde; Zor şartlar altında geçinme­ye çalışan emek­lilerimize sosyal devlet ilkesi gereği, bir nebze de olsa katkıda bulunulmalıdır”.

Yokuş’un yasa teklifi; emekli maaş almaya hak kazanan emekli varislerine de verilmesini ön görüyor.

Emekli İkramiyesi 1.500 TL olacak Mı?

İYİ Parti’nin Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’un hazırlamış olduğu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunduğu bir diğer teklifte ise; her bayram emeklilere verilen 1000 TL’lik ikramiyenin 1.500 TL’ye yükseltilmesi ve memurlara da verilmesi istenildi. 

Yokuş bu teklife gerekçe olarak ise; “Enflas­yon karşısında eriyen bayram ikramiyeleri 1500 liraya yük­seltilmeli, bu miktar her yıl tüketici fiyat endeksi doğrul­tusunda artırılmalı” dedi.

Bayram İkramiyesine Zam Yapılsın

TBMM’ye sunulan bir diğer teklif ise bayramlar da verilen bayram ikramiyelerinin 1.000 liradan 1.500 liraya çıkartılması ve bu ikramiyeden memurlarında yararlanması teklifi sunuldu. Bu teklifin gerekçesinde, enflasyon karşısında azalan bayram ikramiyeleri 1.500 liraya yükseltilmeli, bu tutar her yıl tüketici fiyat endeksi açısından artırılması istenmektedir.

Emeklilere Bayram İkramiyeleri Ne Zaman Verilecek?

Emeklilere ödenecek bayram ikramiyeleri Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bir bilgilendirme gelmedi. Geçen sene bayram ikramiyesi bayramdan 2 gün önce verilmişti. Bu yıl korona virüs sebebi ile Ramazan Bayramında erken verildiği gibi Kurban Bayramında da erken ödenebilir. Yalnız erken ödeme olmaz ise Kurban Bayramı ikramiyelerinin en iyi ihtimal ile 27-30 Temmuz arasında yatılacaktır.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.