1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Milyonlarca Emekliye Banka Promosyon Ödemeleri Başladı! 9 Bankadan Emeklilere şok
Milyonlarca Emekliye  Banka Promosyon Ödemeleri Başladı! 9 Bankadan Emeklilere şok

Milyonlarca Emekliye Banka Promosyon Ödemeleri Başladı! 9 Bankadan Emeklilere şok

Emeklilerin 2020 yılı promosyon ödemeleri hesaplara yatmaya başladı. Ancak binlerce emekliye, vaad edilen promosyon miktarının aksine düşük miktarda promosyon ödemesi yapıldı. Bankalardan bu konu ile ilgili açıklama geldi.

A+A-

Emekli banka promosyonu ödemeleri yatmaya başladı ama...

Emekliler için 2020 yılı promosyon yılı. 2017 yılında imzalanan promosyon anlaşmasının taahhüt süresi bu yıl doldu. Taahhüt süresinin dolmasının ardındna bankalar yeni promosyon açıklamalarını yaptı.

SGK İLE ANLAŞMA YAPILDI

Sosyal Güvenlik Kurulu ile yapılan anlaşma sonucu bankaların maaşlara göre yeni promosyon miktarları şu şekilde oldu:

Emekli aylığı; 1500 liraya kadar olan emeklilere 500 lira,

1500-2 bin 500 lira arasında olan emeklilere 625 lira,

2 bin 500 lira üstünde aylık alan emeklilere ise 750 lira

ödeme yapılacak.

BAZI EMEKLİLER BÜYÜK ŞOK YAŞADI

Sabah Gazetesi Yazarı Betül Alakent , bugün kaleme aldığı yazısında bazı özel bankaların vaadettiği oranların altında promosyon ödemesi yaptığını belirtti. 

Alakent, binlerce emekliinin bankaları şikayet ettiğini, kendisine de bu konuda çok mesaj geldiğini söyledi.

Özel bankaların emeklilerin promosyon miktarı , kamu bankalarına göre daha fazla olarak açıklanmıştı. Otomatik ödeme talimatı, bir emekli arkadaşını bankaya getirene ek ikramiye gibi seçeneklerle emeklilerin  promosyon miktarını arttırabileceğini belirten bankalar , bu sözlerini promosyon ödemesinde tutmadı.  Öyle ki emeklilere iki faturasını bankaya taşımak ve 3 yıl boyunca maaşını bankadan çekmek kaydıyla birçok özel banka 1.250 TL'ye kadar varan oranlarda promosyon vadetti.

Otomatik ödeme talimatı veren,  en az bir emekli arkadaşını bankaya getiren ve fazla promosyon alması gereken emekliler 625 TL 'nin hesaplarına yattığını söyledi.

1000 TL VERECEĞİZ DEDİLER AMA...

Mağdur emekli vatandaşlardan biri yaptığı açıklamada, "Maaşımı taşıdım. Otomatik ödemeye iki fatura istediler verdim. Sözleşme imzaladım. '1000 TL vereceğiz' dediler ancak 625 TL yatırmışlar. Çözmek için şubeye çağırıyorlar. Hem virüs var hem de bana yasak. Şubeye gidemem. Bunun adı kandırmaca. Ya kalan paramı yatırsınlar ya da promosyon blokesini kaldırsınlar" ifadelerini kullandı.

ÖZEL BANKALARDAN AÇIKLAMA GELDİ

Yaşanan bu durum sonrası özel bankalardan açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Ancak o süre zarfında reklamı gören emekliler var. Benzer ödemeyi bekliyorlar. Ya da sözleşme imzalamayan emeklilerimiz var. İnternet üzerinden başvuru yapmışlar ancak sözleşme imzalamaları gerekiyor. Ya da eski müşterimiz. Bazı kampanyalar yeni müşterilerimiz için geçerli. Veya 2 fatura talimatını vermiyorlar. Bu gibi başlıklar nedeniyle sorunlar yaşanabiliyor. Emeklilerimizi üzmeyiz. Sorunu çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bunun için de yeni kampanyalar düzenliyoruz" denildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum