1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Milyonlarca Emekliye 2 bin 500 lira! Tek tek Açıklandı
Milyonlarca Emekliye 2 bin 500 lira! Tek tek Açıklandı

Milyonlarca Emekliye 2 bin 500 lira! Tek tek Açıklandı

Milyonlarca emekli vatandaşı çok yakından ilgilendiriyor. Bir bir açıklıyorlar. Emeklilere maaş karşılığında ödenen promosyonlar için bankalar arası yarış ediliyor. Bankalar rakamları yükseltirken şimdi emekliler vatandaşlar kendilerine verilen bu sözlerin tutulmasını istiyor. Bankalar promosyon miktarını 2500 liraya kadar çıkardı.

A+A-

Emeklilere üç yılda bir ek gelir yolu açan banka promosyonu fırsatı devam ediyor. İlk kez 2017'de yürürlüğe geçen uygulama kapsamında milyonlarca emekliler bir bankaya '3 yıl maaşımı sizden alacağım' sözü verdikten sonra promosyon peşin olarak veriliyor.

İlk hayata girdiğinde 450 liraya kadar verilen promosyonlar şu anda 2000 lirayı da geçmiş vaziyette. Milyonlarca emekli vatandaş bu yıl ikinci ödemeyi hem de zamlı olarak alırken, promosyon imkanından yeni emekli vatandaşlarda  yararlanıyor. 2017 yılında ilk kez promosyon alan emeklilerin üç yıllık süreleri de bu yıl dolmuş oldu. 2018'de ilk kez promosyon alanlar ise 2021 yılında yeni  promosyon ödemelerine kavuşacak.

BANKA KAMPANYALARI  BAŞLADI

Taahhüt zamanı dolanlar ve yeni olmuş emekliler için bankalarca kampanyalar da yapılıyor.

Yaklaşık 13 milyon emekli vatandaşın 150 milyar liranın üzerindeki yıllık maaşından pay kapmak isteyen bankalar arası yarışı kızıştırdı.

Bankaların rekabet yarışı emeklilerin işine yararken promosyon miktarları da yükseliyor. Fakat burada dikkat edilmesi gereken detaylarda da bulunuyor.

ÖDENEN RAKAM

Lakin bu şartlar olmuş gibi rakamı açıklıyor. O yüzden bankaların öne sürdüğü şartları çok iyi inceleyip araştırmak gerekiyor. Bu şartları yerine getirip getiremeyeceğinizi hesapladıktan daha sonra kararınızı verebilirsiniz. Bu arada bir bankadan maaşınızı alıyor ve o bankadan da kredi çekmişseniz kredi ilişkiniz bitene kadar maaşınızı diyer bankaya da geçiremiyorsunuz. Bu yüzden bankalarla yapacağınız sözleşmelerde size imzalatılan dosya ve kağıtları mutlaka iyice okuyun ve inceleyin. Reklamlarda anlatılanlara değil size ödeyecekleri net miktarı ve bunun karşılığında istediklerine bakıp ona göre karar verin.

Bankadan SGK'nın belirlediği taban promosyon limitlerini almak için hiçbir şart gerekmiyor. Tek şart 3 yıl boyunca maaş alma sözü. Bunun haricinde'Kredi kartı, emekli getirme, fatura talimatı, kredili mevduat hesabı' gibi şartlar ekstra ödemeler için geçerli

BANKA SEÇMESİ KOLAY

Bankaların belirlediği  şartları inceledikten sonra seçim işini online olarak yapabiliyorsunuz.
Bunun için e-devletten SGK uygulamasına girerek işlemleriniziy.yabilirsiniz
Buradan hem bankanızı hem de maaşınızı almak istediğiniz şubeyi seçebilirsiniz.

EVDE MAAŞ İMKANI NASIL

Ayrıca Milyonlarca emekliler isterlerse maaşlarını evden de alabiliyor.
SGK ile PTT arasında emekli, dul ve yetimlerin gelir veya maaşlarının konutta ödenmesi konusunda 1/3/2014 tarihinde  Gelir/Aylık ve "Prim Tahsilatı Ödemeleri Protokolü" imzalandı ve böylece milyonlarca emekli vatandaşların aylıklarının konutta ödenebilmesi imkanı getirildi.

Bu anlaşmaya göre; hak ve sigorta sahiplerinin maaş  başvurusu sırasında Gelir Aylık Ödenek Talep Belgesi'nde "6-Ödemelerin Yapılacağı PTT veya  Banka Şubesi" bölümüne maaşlarını almak istediği PTT şubesinin yanı sıra "Konutta" ibaresini yazarak veya dilekçe ile müracaatta bulunmaları gerekmekte. Bu durumda, başka hiçbir şarta bağlı olmaksızın ilk gelir ve maaşları haricindeki gelir ve aylıklar PTT aracılığıyla ilgililerin evlerinde ödeniyor.

DENİZBANK: 675,850, 1000 lira ödüyor. Emekli yakınını yönlendirdiğinde de her emekli için 100 lira veriyor.

GARANTİ BBVA: 750, 875, 1000 lira veriyor. Başvuruyu müşteri iletişim merkezinden veya mobil uygulamadan yapanlara ek 200 liraya varan bonus imkanı var.

AKBANK: 500, 625, 750 lira veriyor.

HALKBANK: 500, 625,750 lira ödüyor.

İŞ BANKASI: 750, 875,1.000 lira veriyor.

FİBABANKA: 500, 625,750 lira ödüyor.

ING: 750 lirayı bulan  promosyona ilaveten Turuncu Ekstra ile 750 lira harcama yapılan her ay için 50 lira nakit promosyon ödüyor. Böylece üç yıl için ek 1.800, toplamda ise 2 bin 550 lirayı bulan promosyon alınabiliyor.

ZİRAAT BANKASI: 500, 625, 750 lira ödüyor.

ŞEKERBANK: 500,625, 750 lira veriyor. 2 otomatik ödeme talimatına 150 lira, emekli yakınını gönderenlere emekli başına 150 lira, 1000 liralık kredi kartı alışverişine 200 lira bonus imkanı veriyor.
VAKIFBANK: 500, 625,750 lira veriyor.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler