1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Milyonlarca emeklinin heyecanla beklediği flaş gelişme! İkramiye için beklenen zamda üç farklı alternatif…
Milyonlarca emeklinin heyecanla beklediği flaş gelişme! İkramiye için beklenen zamda üç farklı alternatif…

Milyonlarca emeklinin heyecanla beklediği flaş gelişme! İkramiye için beklenen zamda üç farklı alternatif…

Milyonlarca emekli son günlerde en çok Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen ikramiye zammı hakkında müjdeli haberleri araştırmaya devam ediyor. Beklenen zam konusunda şu an masada üç farklı alternatif dikkatleri çekiyor. Bunlardan bir tanesi son altı aylık süreç içerisinde meydana gelen enflasyon farkına göre ikramiyelerde artış yaşanması yönünde oluyor. İkinci alternatif olarak da yıllık olar

A+A-

Milyonlarca emekli son günlerde en çok Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen ikramiye zammı hakkında müjdeli haberleri araştırmaya devam ediyor. Beklenen zam konusunda şu an masada üç farklı alternatif dikkatleri çekiyor. Bunlardan bir tanesi son altı aylık süreç içerisinde meydana gelen enflasyon farkına göre ikramiyelerde artış yaşanması yönünde oluyor. İkinci alternatif olarak da yıllık olarak meydana gelen enflasyon oranlarının yakın zamanda verilecek ikramiye ödemelerine yansıtılması yönünde oluyor. Üçüncü ve son alternatif olarak da 2018 yılından bu yana kadar meydana gelen enflasyon oranlarının yansıtılmasından yana oluyor.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından gelen açıklamalara bakılacak olduğu zaman emekliler için ödenecek olan 1000 TL değerindeki ikramiyeler için zam gelecek. Bu ikramiye ödemelerine enflasyon oranlarına göre bir artış olacağının açıklanmasının hemen ardından söz konusu olan yasa tekliflerinin gelmesi bekleniyor. Emekliler için her dini bayramdan önce ödenen ikramiye ödemelerinin kanunlara göre düzenlenmesi ile beraber meydana geliyor. Kanunlar ile belirlenen 1000 TL değerindeki ikramiye ödemelerine gelecek olan zam oranları için yasal bir düzenleme olması şartı aranıyor.

İlk ikramiye mayıs ayında…

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gelen açıklamalara bakılacak olduğu zaman geçtiğimiz günler içerisinde emekli ikramiye ödemelerine meydana gelen enflasyon oranı kadar artış olacağı duyurusu yapılmıştı. Açıklaması sırasında;  "Bayram ikramiyelerinin ramazandaki ilk ödemesini mayıs başında, kurban bayramı ödemesini de temmuz ortasına doğru gerçekleştireceğiz" sözlerin yer vermişti. Bu açıklamaya paralel olarak zamlı bir şekilde yapılacak olan ikramiye ödemelerinin Ramazan bayramına yetişebilmesi için önümüzdeki iki haftalık süreç içerisinde söz konusu olan konu için düzenlemenin TBMM tarafına gönderilmesi bekleniyor.

İkramiye zammı için üç farklı alternatif

Emekli ikramiyelerine zam konusunda gelecek üç farklı alternatif dikkatleri çekiyor. Bu alternatifler belli oldu.Bunlardan bir tanesi son altı aylık süreç içerisinde meydana gelen enflasyon farkına göre ikramiyelerde artış yaşanması yönünde oluyor. İkinci alternatif olarak da yıllık olarak meydana gelen enflasyon oranlarının yakın zamanda verilecek ikramiye ödemelerine yansıtılması yönünde oluyor. Üçüncü ve son alternatif olarak da 2018 yılından bu yana kadar meydana gelen enflasyon oranlarının yansıtılmasından yana oluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.